Щоб зменшити негативний вплив алкоголю на організм, потрібно не тільки вживати його з розумом, а й поєднувати з правильними закусками. Його категорично забороняється поєднувати з жирними стравами, повідомила дієтолог Наталя Фадєєва.
За її словами, перед прийомом алкоголю найкраще з'їсти нежирну білкову страву, наприклад рибу або птицю з вуглеводним гарніром – картоплею, рисом, тушкованими овочами, передає ГолосUA.
Зазначається, що рис і відварна картопля уповільнюють всмоктування алкоголю і є хорошими адсорбентами, тобто частково виводять алкоголь.
При цьому жирне м'ясо, смажене, майонезні салати уповільнюють дію алкоголю, але ці ж продукти можуть стати величезним навантаженням на організм і поставити під удар підшлункову залозу і жовчний міхур.
Тому дієтолог не рекомендує поєднувати алкоголь з жирними стравами.