Американські генетики навчилися відключати ген ожиріння, але поки тільки у мишей. Таким чином, вчені запустили каскад біомолекулярних процесів, які змушували клітини не запасати, а спалювати жир.
По суті, білий жир (запасає енергію) перетворюється в коричневий (спалює білий жир з виділенням тепла). Фахівці вивели мишей, у яких активований цей процес.
Також була контрольна група звичайних мишей. Тварин годували шкідливою, жирною їжею протягом 14 тижнів. У підсумку контрольна група швидко набрала вагу, а ось основна залишилася в колишній вазі.
Вимірявши показники споживання кисню і вироблення вуглекислого газу, дослідники з'ясували, що основна група спалювала більше жирових відкладень (до кінця дослідження було менше білого жиру) і краще переносила холод.