Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Як роблять взуття з лушпиння яблук та речі з переробленого пластику

В Індії придумали їстівні ложки, а в Індонезії – розчинні чайні пакетики


Світильники, вази або елементи декору – все це можна зробити з переробленого пластику.

Євген Хлєбніков, засновник творчої майстерні з переробки пластику каже, що пластик цікавий для роботи: його можна розплавляти, спресовувати і грати з формами. Власним прикладом намагається показати – пластик може бути корисним.

"Пластик – це цінна сировина, що з нього можна щось робити, він переробляється. Він може служити і далі, а не лежати довговічним сміттям", – говорить Євген.

Мільйони тонн речей із пластику щорічно просто викидають без подальшої утилізації. Здавалося б, відмовитися від такого зручного в побуті предмета нереально, проте альтернатива є.

В Індії придумали одноразові екологічні ложки. Їх виготовляють з пшона або рису і запікають. Ними можна перемішувати холодні і гарячі страви. Вони не розпадаються на крихти і не розчиняються. А головне – ложки потім не треба викидати.

В Індонезії винахідник Девід Крістіан пропонує створювати посуд з водоростей. Спочатку він створював чашки, а зараз – ще й розчинні пакетики для чаю та кави. За консистенцією еко-посуд нагадує желе і має безліч смаків.

У світі все частіше шукають замінники штучних матеріалів і в легкій промисловості. З волокон ананаса і лушпиння яблук вже навчилися робити взуття і сумки. Таким чином майстри борються за збереження природи.

Відомо, що в Україні кожна людина щорічно використовує більше 500 одноразових пакетів. Також Київська міська рада 20 грудня 2017 року під час засідання, прийняла рішення направити відповідне звернення до Верховної Ради, щоб прийняти закон про заборону використання та продажу поліетиленових пакетів.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв