Як повністю стерти себе з інтернету

4 Лютого 2018, 18:32

Переважну більшість згадок про себе можна прибрати досить швидко і безкоштовно

<div id="gt-res-content">
<div id="gt-res-dir-ctr" class="trans-verified-button-small" dir="ltr"><span id="result_box" lang="uk"><span>Видалити</span> <span>себе</span> <span>з</span> <span>інтернету</span> <span>цілком</span> <span>можливо</span><span>.
Видалити себе з інтернету цілком можливо.

Якщо Ви колись замислювалися про те, щоб повністю стерти про себе інформацію з інтернету, але або у Вас не доходили руки виконати цей трудомісткий процес, або знайомі стверджували, що це неможливо – вихід є. Нижче описані способи, як досить швидко і безкоштовно видалити себе з усіх усюд.

Шукаємо акаунти
Якщо ви використовували пошту Gmail або Microsoft для реєстрації акаунтів, допоможе сервіс Deseat.me. Він знаходить акаунти в різних сервісах (від Airbnb до Uber), які ви прив'язували до облікового запису, і надає посилання на сторінки для видалення цих акаунтів.

Працює це так: логін на Deseat.me через Google-аккаунт або обліковий запис Microsoft, чекаєте кілька секунд і отримуєте список прив'язаних до аккаунту облікових записів.
Щоб додати обліковий запис до списку на видалення, натискаєте Add, і він потрапляє з нижнього списку в верхній. Потім в нижньому списку натискаєте Delete і переходите на сторінку видалення облікового запису.

Звичайно, деколи доведеться напружитися і пригадати пароль або відновити його через пошту. Але швидше, ніж шукати вручну, де ви реєструвалися і що писали. Шкода, що історію повідомлень з акаунтів поки жоден сервіс автоматично не зітре.

Деякі сайти не дозволяють видалити акаунт. Тоді варто спробувати його деактивувати.
Інший варіант: якщо на сайті немає деактивації і видалення облікового запису, а також не можна залишати порожні поля, зітріть всі правдиві дані про себе, замінивши їх помилковими, і прив'яжіть обліковий запис до нової адреси електронної пошти, яка не пов'язана зі старою.
Ми не рекомендуємо видаляти пошту, до якої прив'язані акаунти. У деяких сервісах вашу поштову адресу через деякий час може зайняти зловмисник, і тоді він отримає доступ до ваших даних.

Вбиваємо себе в соцмережах
Для видалення всієї інформації з акаунтів в Facebook, MySpace, LinkedIn і Twitter є кумедний сервіс Web 2.0 suicide machine. Він покликаний вирвати користувача з лап соціальних мереж і стерти всю інформацію в обліковому записі.

Користуватися вкрай просто: авторизуєтесь в сервісі за допомогою свого облікового запису, а далі він методично видаляє всі ваші фото, пости, повідомлення, друзів і т.п. Відновити дані буде неможливо.

Сервіс стверджує, що автоматично видалить Facebook-аккаунт з тисячею друзів за 52 хвилини. Якщо робити це вручну, треба було би 9 годин 35 хвилин.
налаштовуємо оповіщення

На Google Alerts можна заповнити форму і отримувати сповіщення про нові сторінки про вас на e-mail. В якості критеріїв пошуку зручно вказувати ім'я і прізвище, нік, номер телефону, домашню адресу і e-mail.

Підсумки
Існують спеціальні сервіси типу DeleteMe, Reputation, RemoveYourName, які за гроші обіцяють видалити інформацію про вас з інтернету. Але вони знають про вас менше, ніж ви самі. Тому до послуг таких сервісів вдаються або люди, репутація яких дійсно варто мільйонів, або не дуже досвідчені користувачі.

Однак потрібно враховувати, що сторінки з кеша пошукових систем, посилання в закладках і особистих повідомленнях все одно залишаються. Але якщо діяти послідовно, переважну більшість згадок про себе можна прибрати досить швидко і безкоштовно.

Нагадаємо, раніше ми говорили про те, що
соцмережі залишають мільйони користувачів,

Також рекомендуємо порівняти всі "за" і "проти" українського онлайн-шопінгу


А в відео-сюжеті Ви можете ознайомитися з тим, як інтернет виманює з українців гроші:


Ви зараз переглядаєте новину "Як повністю стерти себе з інтернету". Інші Статті про Техно дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

PORTALTELE

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...