Вчені знайшличерговупричинудовголіття,яка пов'язаназ вживаннямморепродуктів.Вони з'ясували, щоу любителіврибиризик помертивлітньому віцівід серцевого нападуна 30відсотків нижче, ніжу тих, хтомайже неїсть її .Вцілому , що віддаютьперевагударамморяживутьдовше за іншихмінімумнадва роки, повідомляє "Экономические известия".
До такого висновкуприйшли фахівціГарвардського університету ( штатМассачусетс,США) , завершившибагаторічне дослідження ,вякому взяли участьтри тисячіамериканців у віці від65 років істарше,інформуєnews.еizvestia.com .
Літніх чоловіківі жінокумовнорозділилинадві групи.У першійбулиті, хто віддають перевагуморепродуктам , у другійті,вчий раціонрибавходитьвкрай рідко.Добровольцямсистематичновимірювалитиск , призначалианалізи кровіта інші процедури .
Згідно з отриманоюстатистикою,любителіморепродуктівна 30відсотківрідше страждаливід серцево -судинних захворювань , чим ті, хто невживають рибу .Крімтого,дослідження показало , що організму представниківпершої групи вціломуміцніший .
Вчені відзначили , що жирнікислоти, що містятьсявморепродуктах,вкрай важливідлясерцевого здоров'яі, дійсно,сильно впливаютьнаякістьі довжинужиття.Прицьому організмотримує достатньоціннихкислот,якщо вживативсього лише дві -трипорціїжирноїморської рибивтиждень .
Читайте також: