Вчені в РФ створили шоколад з додаванням речовин, виділених з морських зірок, морських їжаків і лимонника, які уповільнюють старіння і покращують метаболізм, повідомляє Тихоокеанський інститут біоорганічної хімії ДВО РАН.
"Ці речовини ми назвали "морськими вітамінами". Такий комплекс "морських вітамінів" уповільнює процеси старіння і надає коригуючу дію на метаболічні процеси, що підвищує якість життя і сприяє довголіттю", – відзначили дослідники.
Структуру і медико-біологічні властивості морських природних сполук вивчають в інституті більше 40 років.
Раніше вчені Далекосхідного федерального університету (ДВФУ) представили харчову продукцію, виготовлену за оригінальною технологією з водоростей далекосхідних морів. Вчені Школи біомедицини ДВФУ розробили салати з ламінарії, хлібобулочні вироби та сосиски з додаванням бурих водоростей і нову технологію отримання агару з червоної багаторічної водорості анфельції.