Якщо , випившинапередодні ввечеріпару келихіввина,вранці виз подивом виявилисимптомиповноцінногопохмілля , не поспішайтезайматисясамодіагностикоюі звинувачуватисебев алкоголізмі , пише "Вокруг света".
Можливо , з вами всев порядку, акількість спожитогонапередодніалкоголю булавищез винийоговиробників,які навмисно" занижують ", на думкуамериканських дослідників,градусністьсвоєї продукції.
Згідно зі звітомспеціалізованогонезалежного виданняJournal of Wine Economics ,група дослідниківз університету Каліфорніїпровела аналізприблизно100000пляшок вина , вироблениху всіх куточкахпланети.Цей аналізпоказав, щоприблизно в60відсоткахдослідженихпляшок кількість алкоголюперевищуєвказануна етикетці.На думку вчених,кількістьневрахованогоалкоголю ( насправді дужескромна :0,42 %)свідчить про те , що це невипадкова помилка , а результатусвідомленихдійвиробниківвина, якінамагаються відповідатиочікуванням споживачів , фактичновводячи їхв оману.Крім того, виробникинамагаються таким чином"вписатися"вгранично допустимі нормивмісту алкоголюдля різних типіввині, звичайно ж , полегшитидля себеподатковий тягар(у більшості країніснує пряма залежність міжміцністюалкоголюі розміромподатковоїставки)- пишеThe Telegraph
За словами дослідників,найчастішерізницяміжзаявленоюіреальною кількістюалкоголюзустрічається віспанських ічилійськихчервоних винах , а також у чилійських і американськихбілихвинах.До речі,в окремих випадкахрівень алкоголюможе в значній міріперевищувати середнюрізницю в0,42 %і викликативідчутні наслідки .