Австралійська компанія Ailytic розробила програму штучного інтелекту, яка значно покращує якість вин, оптимізуючи їхні складові, передає УНН.
Відзначається, що програма штучного інтелекту враховує всі змінні, з яких складається процес масового виробництва вина, – температуру, дозрівання винограду, вплив обладнання, а потім створює кращий календарний план робіт, що дозволяє компаніям суттєво економити час і гроші.
"Система Ailytic заснована на зборі та аналізі інформації з винних заводів. Датчики розміщуються на обладнанні і у виноградниках, відстежуючи ключові процедури для основних типів вин. Програма стежить за тим, щоб вино дозрівало, розливалося в відповідні пляшки, правильно маркувалося і пакувалося. Датчики передають дані до комп'ютера в режимі реального часу по мережі Wi-Fi", – йдеться в повідомленні.
Відзначимо, 2017 року компанія Ailytic була номінована на австралійську премію Wine Industry IMPACT – за інноваційний підхід до виробництва цього напою.
За словами менеджера з бізнес-рішень компанії Паулін Патерсон, штучний інтелект допоміг компанії підвищити чистий прибуток. У той же час, швидкість операцій була збільшена в середньому на 30%.
Як повідомлялося, в Грузії створили алкогольне морозиво.