Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

В США виростили "супер-шоколад"

Експеримент з вирощування дерев з посиленим імунітетом дав позитивні результати

<div id="gt-res-content">
<div id="gt-res-dir-ctr" class="trans-verified-button-small" dir="ltr"><span id="result_box" lang="uk"><span>Дерево</span> <span>має</span> <span>неймовірний</span> <span>імунітет</span><span>.</span> <span>Фото</span><span>:</s
Дерево має неймовірний імунітет. Фото:

20 - 30% врожаю какао щорічно борються з хворобами. Вчені з Пенсільванського університету за допомогою методу редагування генів CRISPR-Cas9 спробували створити дерево, стійке до хвороб і здатне безперебійно постачати какао-боби на конвеєр кондитерських фабрик.

"Спалахи грибкових захворювань в Західній Африці можуть знищити весь урожай какао на фермі", - пояснює генетик Ендрю Фістер
.

CRISPR-Cas9 - редагує геном, не модифікуючи ДНК. Цей спосіб називають ще "молекулярними ножицями". Він полягає в тому, що ДНК-фермент Cas9 поміщають в точно визначене місце ланцюжка. В результаті можна відключити або посилити певні риси.

Команда виділила ген какао-дерева, відомий як TcNPR3, який пригнічує опірність хворобам. Саме його і спробували відключити за допомогою "молекулярних ножиць". Результати редагування вчені перевірили на практиці. Експеримент з вирощування дерев з посиленим імунітетом дав позитивні результати.

Про те, які кліматичні зміни прогнозують вчені, дивіться на відео нижче:

Джерело: The Daily Mail

Новини партнерiв

Новини партнерiв