I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як не зіпсувати пікнік – вибираємо термосумку

У термосумках перевіряйте шви і шар ізоляції, в термобоксах – відсутність відколів і тріщин, акумулятори, що протікають, замінюйте водою і використовуйте повторно

У всіх любителів пікніків постійно виникає проблема, як зберегти продукти до подачі на стіл. Та й не тільки – лимонади, воду або пиво на природі хочеться пити холодними, а не гарячими. Для цього людство придумало автономні холодильники, термосумки та термоси. На що звертати увагу при їх виборі, "Сегодня" розповіли адміністратор інтернет-магазину термотоваров Катерина Завадська і консультант магазину спорттоварів Олександр Ільїн.

ТКАНИНА ЧИ ПЛАСТИК

Реклама

Перший варіант – термосумка. Це невелика ємність для того, щоб донести до пікніка бутерброди і фрукти максимально безболісним способом. Від термосумок не вимагають багато чого – зазвичай вони забезпечують температуру на 15-20 градусів нижче вуличної. На якість (читай, здатність зберігати температуру) впливає герметичність – що тонше кришка і більше швів, то гірше сумка буде тримати холод. Ще про погану якість свідчить і підкладка (в найбільш ненадійних вона з фольги). У хороших моделях подорожче стінки досить щільні, а ізолятор (поліуретанова пінна система) добре прощупується між двома шарами підкладки і зовнішнього шару тканини. Головний плюс – вона легка і комфортна, головний мінус – у м'якій сумці продукти практично не захищені від деформації. Ціна – від 300 грн.

ТЕРМОБОКСИ. Велика пластикова коробка з кришкою. Завдяки міцності конструкції туристи навіть використовують його як сидіння. Ручка виступає в ролі замку, вона ж фіксує кришку в горизонтальному положенні. Термобокси здатні зберігати як холодні, так і теплі продукти. Якщо говорити про температуру, яку бокси можуть підтримувати, то вона може досягати 2-8°С (як у холодильнику). У таких сховищах досить товсті стінки (3-4 см), заповнені теплоізоляційним матеріалом, а в комплекті з акумуляторами холоду час зберігання зростає до 24 годин. Звичайно, головне в них – ізоляція, тому при покупці зверніть увагу, щоб на контейнері не було ніяких відколів і щілин, а кришка надійно закривалася. Бокс (вони бувають від 5 до 100 л), заповнений продуктами, досить важкий, тому більше підходить для тих, хто подорожує на авто. Для полегшення ноші існують варіанти на коліщатках з ручками, схожі на візки. Якщо ви хочете, щоб усередині продукти не перемішувалися, звертайте увагу на моделі з перегородками. Ціна – від 500 грн.

ХОЛОДИЛЬНИК. Візуально автохолодильник схожий на термобокси: пластиковий корпус з щільними кришкою і стінками (в комплекті з акумуляторами холоду цілком може працювати як звичайний термобокси), але його основна відмінність в тому, що в ньому є вбудована електросистема охолодження. Працює він від розетки або автомобільного прикурювача і здатний охолоджувати вміст. У холодильника найвищий поріг стійкості – він може підтримувати температуру на 20-30 градусів нижче навколишнього середовища нескінченну кількість часу (за умови доступу до електрики, звичайно). Найбільш просунуті моделі можуть не тільки охолоджувати, але і підігрівати. Ціна – від 1500 грн.

Реклама

ТЕРМОСИ ДЛЯ ВСЬОГО

Пам'ятайте і про термосах – влітку в них можна носити прохолодний лимонад і морозиво. При виборі враховуйте, що найбільш вразлива деталь – кришка. Зручний, але ненадійний варіант – термос з кнопкою, через яку йдуть тепло і холод. Оптимальний – загвинчуються, зі скляною колбою (ціна – від 150 грн), яка не така надійна, як металева, але не буде окислюватися, і холодний чай або лимонад принесуть тільки прохолоду, а не смак металу. Є ще й пластикові ємності для йогуров (коштують від 100 грн), у яких в кришці – відділення для льоду.

УМІЛІ РУЧКИ

Реклама

Найдешевший і простий спосіб – заморозити пластикові пляшки з водою. Потім продукти, які потрібно зберегти, покласти між ними, заздалегідь обернувши газетами і упакувавши в поліетилен. Також на пікніки беруть Термопакети з фольги, які можна знайти в супермаркетах у відділах продуктів глибокого заморожування, і вкладають у них акумулятори холоду. На пікніку біля річки продукти можна зберігати і в натуральному холодильнику – проточній воді. Головне – в герметичній ємності. Досвідчений турист Галина Світлична поділилася своїм способом зберігання: "Приїхавши на місце стоянки, першим ділом організовуємо "льох" – в тіні під деревом викопуємо яму глибиною 50-60 см, укладаємо на дно клейонку, кладемо продукти і потім знову накриваємо клейонкою, але м'ясо так краще не зберігати".

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти