I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як вибрати ідеальне морозиво

В упаковці, молочного кольору, правильної форми і тане 15-20 хвилин

Літня пора – час не тільки сонця і пляжу, але перш за все – морозива. Зараз його продають скрізь і в таких кількостях, що розбігаються очі, і тут головне – правильно вибрати. Тим більше що хороший десерт допоможе вгамувати голод, адже містить натуральні жири і білки. А ось сурогат не тільки не дасть ситості, але може навіть алергію викликати. Гарне морозиво сьогодні не найдешевший продукт: за нього доведеться заплатити близько 14-20 грн, залежно від виробника і наповнювача. Щоб ці гроші не були витрачені дарма, ми з'ясували, як вибрати гарні ласощі і на що потрібно звернути увагу при покупці.

Як це зробити правильно, "Сегодня" розповіли регіональний менеджер молокопереробної компанії Олександр Ербелідзе і дієтолог Оксана Шевчук
.

ЗА ПОКУПКОЮ: В МАРКЕТ ЧИ ЛАРЬОК

Реклама

Незважаючи на те, що практично на кожному другому великому перехресті можна зустріти морозиво на вагу, експерти його купувати не рекомендують: з'ясувати склад і термін придатності такого продукту нереально. Тим більше що в мобільних торгових точках-холодильниках складніше зберігати правильний температурний режим. Зважитися на вагові ласощі можна тільки в разі, якщо це кіоск відомого виробника (наприклад, по франшизі), де дотримуються стандартів виробництва і зберігання. Впевнено ж купувати можна в невеликих магазинчиках і ларьках упаковане морозиво.

За словами експертів , завезення товару в той чи інший район або регіон відбувається однаково , і партії що в великому маркеті , що в лавці поруч з будинком однакові . Але ціна в маркеті може відрізнятися в меншу сторону : один і той же продукт в маркеті можна купити на 1,5-2,5 грн дешевше .

Визначити якість продукту за зовнішнім виглядом досить складно: етикетки не вицвітають, а на дизайні і фарбах виробники не економлять, адже це багато в чому "дитячий продукт", якому потрібна гарна упаковка. Взявши в руки пачку, зверніть увагу, щоб вона була правильної форми (конус, стаканчик, прямокутник і т. д.): змінена форма говорить про те, що морозиво тануло, а значить – зіпсоване. Вирішивши вибрати продукт з прозорою кришкою, зверніть увагу на колір і форму – морозиво повинно бути без патьоків, а на продукті – дотриманий початковий рельєф.

Реклама

ЕТИКЕТКА: ДСТУ, СКЛАД І КОЛІР

Шукайте на упаковці літери ДСТУ – вони означають , що морозиво виконано за державними стандартами . Цифри ДСТУ 4733: 2007 і 4735 : 2007 говорять про те , що воно молочне , вершкове або пломбір . Різниться таке морозиво за ступенем жирності : пломбір – до 20 % жиру , вершкове – 8-12 % , молочне – 5-7 % жирності . У складі такого солодкого десерту повинні бути натуральні жири ( молоко , вершки ) , а не рослинні . Взагалі , чим менше перелік інгредієнтів , тим краще , адже класика цього продукту – молоко , вершкове масло , вершки і цукор .

Букви ТУ ( технічні умови ) говорять про те , що морозиво вироблено за індивідуальною рецептурою , а вона не завжди проходить всі контролі якості . Як правило , таке морозиво дешевше , але і натуральних складових в ньому менше . Зверніть увагу і на дату виготовлення , хоча , відповідно до стандартів , термін придатності морозива при дотриманні необхідного температурного режиму – рік . Такі дані , як фізична адреса виробника , харчова та енергетична цінність , вага , назва самого морозива і марки повинні бути обов'язково .

Реклама

За кольором продукт повинен бути не чисто білим , а наближатися до молочного або вершкового . Уникайте ненатуральних яскравих кольорів – це говорить про наявність " хімії " . Якісне морозиво повинне танути при кімнатній температурі 15-20 хвилин , рівномірно , без утворення води . Чим швидше воно тане і чим рідині краплі – тим більше в ньому води і менше молока або вершків .

ФРУКТОВО-ЯГІДНЕ МОРОЗИВО, ЗАМОРОЖЕНИЙ СІК, ЩЕРБЕТ І ЙОГУРТ

Досить поширені і ласощі , в яких молочні інгредієнти замінюють на фруктове пюре або заморожений сік . Головна його відмінність , крім смаку , – низька калорійність . У такого морозива ДСТУ 4734 : 2007, що дозволяє замінювати молоко водою або цукровим сиропом .

Вибираючи таку солодкість, зверніть увагу на кількість замінників і добавок (Е-шок) – їх повинно бути мінімум. Добре, якщо виробник чесно вказує, що це фруктовий лід, а не морозиво з фруктовим наповнювачем. Схожий варіант – щербет, до складу якого входять шматочки сухофруктів і подрібнені горіхи. Ще один різновид холодних солодощів – заморожений йогурт – це звичний нам йогурт, тільки солодший і жирний, який фасується і заморожується промисловим способом. Ці ласощі особливо популярні в Європі і серед послідовників здорового способу життя. У вітчизняних супермаркетах заморожений йогурт ще не настільки популярний, як інші види морозива, та й за ціною він трохи вище звичайного пломбіру: в середньому за заморожені бактерії доведеться викласти 25-30 грн.

ice-2301601_1920

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти