Чашка кави вранці зазвичай дарує приплив бадьорості та енергії. У цьому позначається дія на організм натурального компонента кави – кофеїну.
Однак його ефект не триває довго, і слідом за сплеском енергії йде її занепад. Якщо ж випити занадто багато кави, то, як відомо, це загрожує перепорушенням нервової системи, пише MedikForum.ru.
Вчені зі Швейцарії розробили методику кофеїну, що повільно виділяється. Йдеться про використання так званих кубосомів, які імітують природні структури, присутні в організмі.
Це мікроскопічні капсули, що складаються з ліпідних молекул і води, які містять будь-який ключовий інгредієнт, наприклад кофеїн.
Кубосоми повільно розщеплюються, вивільняючи свій вміст, і таким чином досягається ефект поступового впливу кофеїну.