Сьогодні, 11 липня, відзначається Всесвітній день шоколаду, який має не дуже глибоке коріння, адже почав відзначатися тільки з 1995 року.
Крім своїх смакових якостей, шоколад також має і корисні властивості. Вашій увазі ТОП-5 корисних властивостей шоколаду:
Зменшує ризик інсульту
Споживання шоколаду знижує ризик інсульту – в середньому на цілих 17%, зазначають вчені в Фінляндії.
Захищає шкіру
У чорному шоколаді містяться корисні флавоноли, які можуть захистити шкіру від шкідливого впливу сонячних променів. Якщо сонячного дня у вас під рукою не виявиться сонцезахисного крему – шоколад не погана йому альтернатива.
Корисний для серця і системи кровообігу
Чорний шоколад допомагає відновити гнучкість артерій, при цьому не допускаючи прилипання лейкоцитів до стінок кровоносних судин.
Знижує рівень холестерину
Було доведено, що какао, що міститься в шоколаді, знижує рівень "поганого" холестерину (LDL), одночасно підвищуючи рівень "хорошого", а також зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Багатий на мінерали
Чорний шоколад повний корисних мінералів, серед яких калій, цинк і селен. Наприклад, 100 г темного шоколаду забезпечує 67% добової норми заліза.
Читайте також:
- П'ять способів перетворити шоколад на ліки
- Вчені довели користь шоколаду для мозку
- В Одесі створять величезну шоколадну скульптуру
- Їжа як мистецтво: киянка перетворює продукти на картини
- Від чого з'являється товстий живіт: поради фітнес-тренера по його рятуванню
- Україна різко наростила експорт до Угорщини
- В Україні запрацювали мита на шоколад з Росії
- Вчені знайшли універсальні "ліки" від аритмії