I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Чим небезпечний звичайний дріжджовий хліб

Через хліб порушується діяльність всіх органів травлення: шлунка, підшлункової залози, жовчного міхура, печінки

Зовсім недавно в європейській пресі з'явилося безліч статей про страшну шкоду дріжджового хліба. Вітчизняні гастроентерологи запевняють, що всі властивості хлібопекарських дріжджів до кінця не вивчені, але багато факторів дійсно дуже тривожні. Так чи дійсно дріжджовий хліб небезпечний для здоров'я людини?

Хлібопекарські дріжджі, згідно знайденим записам на староєгипетських папірусах, відомі людству декілька тисячоліть. Однак в Європі і в Росії дріжджовий хліб в промислових масштабах стали виробляти тільки після Другої світової війни. Раніше в приготуванні тіста використовувалося молочнокисле чи хмільне бродіння. З такою технологією одна тільки підготовка до випікання виявлялася дуже довгим процесом. Поява сухих дріжджів багато в чому прискорило і здешевило виробництво хліба.

Хлібопекарські дріжджі є мікроорганізмами з сімейства сахароміцетів, їх отримують з меляси, яка в свою чергу залишається в якості відходу від виготовлення цукру. Головна особливість дріжджів – моментальний початок процесу бродіння; в цей момент вони виділяють вуглекислий газ. Завдяки цьому тісто добре піднімається, а спечений хліб має характерну губчасту структуру. До того ж, як і всі гриби, дріжджі є джерелом багатьох вітамінів і корисних мікроелементів. Так в чому ж тоді полягає шкода подібного хліба?

Гастроентерологи по всьому світу стверджують: хлібопекарські дріжджі при попаданні в організм людини порушують кишкову мікрофлору і запускають гнильні процеси всередині всього кишечника. В результаті корисні бактерії гинуть, імунітет знижується, починається дисбактеріоз. Він, в свою чергу, при наявності грибкової флори збільшує можливість появи ентероколіту і різко знижує кількість кальцію в організмі. Більш того, французький вчений Етьєн Вольф на основі свого трирічного експерименту з розчином екстракту ферментуючих дріжджів довів, що їх флора активно стимулює ріст ракових пухлин. Адже дріжджі – одноклітинні організми, які розмножуються вегетативним шляхом, тобто швидким поділом клітини, що дуже благотворно і для ракових клітин.

Хлібопекарські дріжджі швидко розмножуються в кишечнику і пригнічують його нормальну мікрофлору. В результаті порушується діяльність всіх органів травлення: шлунка, підшлункової залози, жовчного міхура, печінки. Проте, у цій теорії поки немає точної доказової бази. Вітчизняні фахівці хлібопекарського виробництва стверджують, що все це міф. В даний момент багато європейських центрів дослідження продуктів харчування перевіряють стійкість хлібопекарських дріжджів до високої температури і інших біохімічних процесів. Можливо, скоро з'явиться офіційна інформація, чи дійсно дріжджовий хліб небезпечний для здоров'я. Ну а поки лікарі радять обмежити споживання подібного продукту і використовувати в їжу бездріжджові лаваші і коржі, тим більше що це набагато корисніше для організму в цілому.

Нагадаємо, раніше ми розповідали
, як приготувати італійську брускетту

Також рахували, як можна заробити на випіканні хліба і кексів

Реклама

А про те, чому українці почали відмовлятися від хліба, дивіться на відео нижче:


Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти