Головна Сьогоднi

Холодна отрута: названий вид смертельно небезпечного морозива

Лікарі не радять українцям їсти такий десерт

<p style="text-align: justify;">Морозиво. Фото: pixabay</p>
Морозиво. Фото: pixabay

Медики попереджають, що морозиво може бути небезпечним для вашого здоров'я. Якщо воно розтануло і застигло знову, то з солодкого десерту з великою ймовірністю перетвориться в холодну отруту.

Один з найбільших ризиків - розморожування вуличних кіосків. Нерідко продавці вимикають холодильники на ніч, а вранці повторно заморожують товари. Це дуже небезпечно і може викликати кишкові інфекції, - застерігає дієтолог Людмила Гончароває

"Повторна заморозка для морозива заборонена. Як тільки ви розморожуєте морозиво, воно втрачає всі свої біологічні властивості. Ви не одержуєте ні корисних жирів, ні корисних речовин. При розморожуванні в продукт потрапляють бактерії, які починають розмножуватися", – говорить експерт.

Фахівці рекомендують все ж вибирати морозиво в упаковці і обов'язково звертати увагу на склад продукту.

"Перш за все, потрібно дивитися на упаковку. Знак ДСТУ означає, що морозиво виготовлено за державним стандартом. Це гарантія того, що там знаходиться дійсно якісний продукт", – стверджує Юрій Чорнобривець, директор інституту споживчих експертиз.
Крім цього, експерти настійно рекомендують дивитися на термін придатності. Чим він менше, тим натуральніше десерт
.
.

Нагадаємо, раніше ми писали про наймодніші тренди морозива. Сайт "Сегодня" також повідомляв, що в Німеччині набирає популярність морозиво зі смаком овочів. А в Кореї повним ходом продають спеціальне морозиво від похмілля. Крім того, ми розповідали, як приготувати пісне бананове морозиво з шоколадним соусом, горіхами, корицею і медом.

Дивіться відео: як вибрати справжнє морозиво без хімії

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв