Головна Сьогодні

Холодна отрута: названий вид смертельно небезпечного морозива

Лікарі не радять українцям їсти такий десерт

Морозиво. Фото: pixabay
Морозиво.
Фото: pixabay

Медикипопереджають,щоморозивоможебутинебезпечнимдлявашогоздоров'я.Якщовонорозтанулоізастиглознову,тозсолодкогодесертузвеликою ймовірністюперетворитьсявхолоднуотруту.

Одинзнайбільшихризиків-розморожуваннявуличнихкіосків.Нерідкопродавцівимикаютьхолодильникинаніч,авранціповторнозаморожуютьтовари.Цедуженебезпечноіможевикликатикишковіінфекції,-застерігаєдієтологЛюдмилаГончароває

"Повторна заморозка для морозива заборонена. Як тільки ви розморожуєте морозиво, воно втрачає всі свої біологічні властивості. Ви не одержуєте ні корисних жирів, ні корисних речовин. При розморожуванні в продукт потрапляють бактерії, які починають розмножуватися", – говорить експерт.

Фахівці рекомендують все ж вибирати морозиво в упаковці і обов'язково звертати увагу на склад продукту.

"Перш за все, потрібно дивитися на упаковку. Знак ДСТУ означає, що морозиво виготовлено за державним стандартом. Це гарантія того, що там знаходиться дійсно якісний продукт", – стверджує Юрій Чорнобривець, директор інституту споживчих експертиз.
Крім цього, експерти настійно рекомендують дивитися на термін придатності. Чим він менше, тим натуральніше десерт
.
.

Нагадаємо, раніше ми писали про наймодніші тренди морозива. Сайт"Сегодня"такожповідомляв,щовНімеччинінабираєпопулярність морозиво зі смаком овочів. А в Кореї повним ходом продають спеціальне морозиво від похмілля. Крім того, ми розповідали, як приготувати пісне бананове морозиво зшоколаднимсоусом,горіхами,корицеюімедом.

Дивіться відео: як вибрати справжнє морозиво без хімії

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь