За гучними новорічно-різдвяними застіллями часто наступають важкі ранкові години. Погане самопочуття і головний біль – це головні прикмети похмілля. Чи рятує від нього розсіл і скільки треба пити, щоб не відчувати себе погано?
Щоб після застілля не боліла голова, подбайте про це заздалегідь, радить лікар-нарколог Юрій Пакін. Не забувайте про аперитив.
"Якщо за півгодини-годину до свята прийняти легку дозу алкогольного напою, то ферменти, які починають руйнувати алкоголь, активізуються і почнуть виводити спирт з організму. Такий прийом допомагає легше увійти в стан застілля і зменшити ризик ранкового похмілля", – розповів Юрій Пакін.
Як з похміллям справляються зірки, дивіться в сюжеті:
Як позбутися похмілля
Якщо вранці страждаєет від похмілля, допоможе народний засіб – розсіл з-під огірків або квашеної капусти.
"Він містить багато речовин, які необхідні для того, щоб виводити з організму продукти розпаду алкоголю", – наголошує лікар.
Крім цього, розсіл відновлює втрачені вітаміни і мінерали. Ви також можете прийняти абсорбент, наприклад, активоване вугілля. Він позбавить вас від дискомфорту в шлунку. Хорошим сорбентом є і холодець. І все ж – краще просто не перебирати, кажуть лікарі.
"Норма споживання алкоголю, якщо так можна висловитися, не більше 100 грамів міцного спиртного – горілки або коньяку", – нагадує дієтолог Сергій Антонюк.
Особливо небезпечно, додає фахівець з харчування, велика кількість спиртного у поєднанні з жирними стравами. Тому що це солідний удар по печінці.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно пити глінтвейн і чим він корисний.