Стародавні мудреці говорили, що людина, яка з'їдає щодня по два яблука, ніколи не хворітиме. Але чи так це насправді? Дієтолог Світлана Фус опублікувала пост в Instagam, де розповіла, як правильно вживати ці фрукти.
"Яблука не є основою харчування при низькому гемоглобіні, як вважає більшість людей. У них міститься не так багато заліза. Порівняємо: 100 грамів яблук містять до 0,12 мг заліза, а така ж кількість персиків або бананів – до 0,3 мг, в буряках і гарбузі по 0,8 мг, а в броколі – 0,7 мг заліза при добовій потребі дорослої людини в 12-17 мг. Крім цього, з рослинної їжі залізо засвоюється набагато гірше (всього 3-5%), ніж з тваринної (25-35%)", – говорить відомий український дієтолог Світлана Фус.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
"Яблука можуть активізувати вироблення шлункового соку, підвищувати кислотність і збільшувати апетит. Тому, нічого дивного немає, коли після вживання одного великого яблука, вам раптом захотілося ще чогось – бутерброда, картоплі або м'яса. Тим, хто страждає підвищеною кислотністю, краще використовувати запечені яблука, щоб уникнути проблем зі шлунком", – додала фахівець з харчування.
"Але, незважаючи на те, що яблука далеко не суперфуд, все ж цілющих властивостей у них залишається багато. Вони давно і широко використовуються в здоровому харчуванні. Це не тільки корисний, але і доступний фрукт. Тому включайте їх до свого раціону", – радить Світлана Фус.
Нагадаємо, раніше голова МОЗ України Уляна Супрун розповіла, як правильно їсти вершкове масло. А Світлана Фус назвала три продукти, які допоможуть зміцнити імунітет.
Дивіться відео, чим небезпечні яскраво-червоні яблука:
Читайте також: