Головна Сьогодні

Як правильно їсти яблука, щоб отримати максимальну користь

Поради дієтолога Світлани Фус


Яблука містять багато клітковини
Яблука містять багато клітковини

Стародавні мудреці говорили, що людина, яка з'їдає щодня по два яблука, ніколи не хворітиме. Але чи так це насправді? Дієтолог Світлана Фус опублікувала пост в Instagam, де розповіла, як правильно вживати ці фрукти.

"Яблука не є основою харчування при низькому гемоглобіні, як вважає більшість людей. У них міститься не так багато заліза. Порівняємо: 100 грамів яблук містять до 0,12 мг заліза, а така ж кількість персиків або бананів – до 0,3 мг, в буряках і гарбузі по 0,8 мг, а в броколі – 0,7 мг заліза при добовій потребі дорослої людини в 12-17 мг. Крім цього, з рослинної їжі залізо засвоюється набагато гірше (всього 3-5%), ніж з тваринної (25-35%)", – говорить відомий український дієтолог Світлана Фус.

"Яблука можуть активізувати вироблення шлункового соку, підвищувати кислотність і збільшувати апетит. Тому, нічого дивного немає, коли після вживання одного великого яблука, вам раптом захотілося ще чогось – бутерброда, картоплі або м'яса. Тим, хто страждає підвищеною кислотністю, краще використовувати запечені яблука, щоб уникнути проблем зі шлунком", – додала фахівець з харчування.

"Але, незважаючи на те, що яблука далеко не суперфуд, все ж цілющих властивостей у них залишається багато. Вони давно і широко використовуються в здоровому харчуванні. Це не тільки корисний, але і доступний фрукт. Тому включайте їх до свого раціону", – радить Світлана Фус.

Нагадаємо, раніше голова МОЗ України Уляна Супрун розповіла, як правильно їсти вершкове масло. А Світлана Фус назвала три продукти, які допоможуть зміцнити імунітет.

Дивіться відео, чим небезпечні яскраво-червоні яблука:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь