Головна Сьогодні

Яку небезпеку приховує їжа на пікніку: відповідь експертів

Чому ні в якому разі не можна їсти шашлик з картоплею і яку небезпеку може приховувати шашликове м'ясо?

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Травневі свята традиційно відкривають сезон пікніків і барбекю. Журналісти телеканалу "Україна" вирішили перевірити, чи можна їсти магазинний шашлик, і вирушили до магазину на закупівлю. Там вони придбали два види м'яса: "по-домашньому" і в маринаді. Але те, що виявила експерт з якості продуктів в так званому "домашньому" шашлику, їх шокувало.

Перше, що кидається в очі в маринованому м'ясі – велика кількість спецій. Втім, запах несвіжості все одно відчувається. Далі – ненатуральний блиск м'яса, що є ознакою того, що до продукту додані шкідливі фосфатиди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

А в м'ясі "по-домашньому" технолог знайшла відразу 11 харчових добавок, серед яких були консерванти і емульгатори. Спеції в цьому шашлику замінили дешевими підсилювачами смаку, а про термін придатності вирішили взагалі не турбуватися. Вживання такого продукту може викликати нудоту, високу температуру і складне харчове отруєння.

Тому експерти в один голос радять купувати свіже м'ясо і маринувати його самостійно. А щоб мінімізувати дію канцерогенів на м'ясо, його слід вимочити, бажано в кислому середовищі. Ідеальний маринад – це оцет, сіль, цибуля і спеції.

До того ж м'ясо слід добре прожарити, інакше є ризик заразитися глистами. Ще гірше, якщо ласувати шашликом з майонезом. Його лікарі категорично не рекомендують брати на природу, тому що він дуже швидко псується. А ось гірчиці і кетчупів це не стосується. Єдине – лікарі радять віддавати перевагу домашнім соусам.

Ні в якому разі не можна поєднувати шашлик з картоплею. Таке класичне блюдо може відправити вас до лікарняної палати, і навіть спровокувати хронічні захворювання на все життя. Їсти м'ясо краще з овочами, приготованими на грилі. Але не налягайте на свіжі ранні овочі – редискою і огірком зараз отруїтися найлегше. А ось алкоголь пити можна, але тільки червоне вино і не більше 200 г, інакше гастрит і запалення підшлункової вам гарантовані.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився ррецептом чевапчичів з м'ясного фаршу. Ми також писали, як приготувати шашлик зі свинини на мінеральній воді.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь