Головна Сьогоднi

Кінезіологічний тест: як визначити, яка їжа вам необхідна

М'яз-індикатор підкаже, які продукти вам підходять

<div id="gt-res-content">
<div id="gt-res-dir-ctr" class="trans-verified-button-small" dir="ltr"><span id="result_box" lang="uk"><span>Тест</span> <span>Омура</span><span>.</span> <span>Вдається</span> <span>розімкнути</span> <span>кільце</span> <span>-<
Тест Омура. Вдається розімкнути кільце -

Сьогодні існує маса суперечливої інформації про нашу їжі. Одні експерти, наприклад, стверджують, що молоко для дорослої людини – отрута, інші, навпаки, радять його пити для здоров'я. Одні рекомендують назавжди викреслити каву зі свого життя, інші розповідають про її користь. І таких прикладів – безліч. Як же визначити, що підходить саме вам? Виявляється, у кожного з нас є особиста лабораторія – наше тіло. За допомогою м'язового тестування воно допоможе вам скласти ідеальний раціон. Це базовий метод кінезіології – напрямки нейроенергетичної психотерапії, де з людиною йде робота на трьох рівнях: фізичному, психологічному та енергетичному.

Як проводиться тест?



Кінезіолог підносить продукт до щоки людини або дає його в руку. Другий варіант: тестований вимовляє назви продуктів вголос або про себе. У свідомості виникає образ продукту – і тіло дає відповідь, корисний він чи ні. Є відома вправа, яка демонструє, як уявний образ викликає реакцію в тілі: подумайте про лимон, уявіть, як розрізаєте його і кладете кільце на язик. Що сталося? Образ лимона викликав оскомину в роті. Третій варіант – можна покласти їжу в рот. Потім фахівець вибирає м'яз-індикатор, натискає на нього певним чином і спостерігає за тим, що відбувається. Він слабшає, якщо продукт (дія, що завгодно, з чим ведеться робота) викликає в організмі стрес. І навпаки, залишається сильним, якщо тіло говорить: "Так, підходить". Так відбувається тому, що при двох стресових факторах – тиску на м'яз і, наприклад, шкідливому для організму продукту – мозок виявляється не в змозі впоратися відразу з двома стресами, тому м'яз слабшає. Якщо ж фактор стресу тільки один – тиск на м'яз, – а продукт підходить організму, то м'яз залишається сильним.

Можна відтестувати вміст свого холодильника і без допомоги кінезіології. Наприклад, за допомогою тесту Омура (він отримав свою назву по імені автора, японського професора Шіакі Омура). Щоб його провести, перш за все покладіть продукт, який збираєтеся тестувати, максимально близько до тіла, або візьміть шматочок в рот. Потім з'єднайте кільцем великий і вказівний пальці лівої руки. Вказівним пальцем правої руки спробуйте розірвати кільце. Якщо вдалося, значить продукт послаблює організм і він шкідливий. Якщо навпаки – він підвищує енергію і корисний для вас. Порада: перш ніж проводити тест, потренуйтеся і навчитеся відчувати відповідь тіла. Ви повинні абсолютно чітко розрізняти "так" і "ні".

Тонкощі м'язового тестування

Якоїсь особливої підготовки до тесту не потрібно, крім того, що потрібно мати в наявності продукти, користь чи шкода яких буде перевірятися. Але є кілька нюансів. Перший - перед тестуванням треба випити склянку води: в організмі її має бути достатньо. Другий - тест краще проводити, коли людина абсолютно здорова. І третій нюанс - тестуватися можна натщесерце: так тіло відчуває гостріше.
  • Ціле або частина
Окреме питання, перевіряти готову страву або його інгредієнти. Наприклад, капучино цілком або окремо каву, молоко, корицю та інші спеції? Борщ або окремі його складові? Є маса продуктів, які є базовими для безлічі інших страв: сіль, цукор, борошно і т. д. У такому випадку для тесту досить продукту в первозданному вигляді. Якщо ж мова про продукти, які йдуть в їжу і в сирому, і в приготовленому вигляді, наприклад, овочі, фрукти, то тут два етапи тестування. Перший – перевіряємо кожен продукт окремо. Другий – по можливості перевіряємо готову страву, бо при готуванні властивості продуктів можуть змінюватися.
  • Шкідливе фаворит

Як бути, якщо продукт, який ви любите, виявиться шкідливим для вас? Тут кожен сам повинен прийняти рішення, що для нього важливіше: задоволення або користь / шкода. Якщо вже зовсім буде не під силу записувати в чорний список, наприклад, улюблену каву, можна вчинити так: взяти кілька сортів від різних виробників і знайти за допомогою тесту той, який вам шкодить найменше. Плюс визначте час доби, коли він для вас найменш шкідливий.

  • Як часто повторювати

В середньому для дорослої людини тест продуктів досить робити раз в 2-3 роки. Для дітей - раз на рік, тому що дитячий організм інтенсивно змінюється. Також перетестування потрібно після подій, які сильно вплинули на фізичний і емоційний стан: хвороба, операція, пологи і т. д.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв