Солодка, яскрава і соковита " їжа богів " – сезон хурми в розпалі! Виявляється, ця смачнаягода містить багато калію і дуже корисна для "сердечників".
" Хурма – відмінне джерело вітамінів групи B, P і С. Це дуже класно, тому що вітамін С – це головний антиоксидант. Хурма містить багато фруктози і глюкози, тому не можна вживати більше двох фруктів в день ", – говорить дієтолог Людмила Гончарова .
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
А ще хурма покращує зір, позбавляє від хронічної діареї та навіть депресії. Їдять ягоду зазвичай свіжою. Якщо не любите терпкість – сховайте в морозильну камеру на кілька годин. Потім помістіть під гарячу воду, і хурма буде буквально танути в роті .
Насправді, хурма – ще й відмінний інгредієнт для кулінарних шедеврів. Її додають в джеми, варення, салати, десерти, випічку і соуси. А якщо хочете ласувати хурмою і в інші сезони, зробіть з неї сухофрукти .
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, кому не можна вживати хурму. Ми також розповідали, як схуднути за допомогою хурми.