Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

"Не більше двох в день": дієтологи розповіли, як правильно їсти хурму

Зловживати помаранчевим фруктом не варто з багатьох причин


"Ранок з Україною" (Телеканал Україна)

Солодка, яскрава і соковита "їжа богів" - сезон хурми в розпалі! Виявляється, ця смачна ягода містить багато калію і дуже корисна для "сердечників".

"Хурма - відмінне джерело вітамінів групи B, P і С. Це дуже класно, тому що вітамін С - це головний антиоксидант. Хурма містить багато фруктози і глюкози, тому не можна вживати більше двох фруктів в день", - говорить дієтолог Людмила Гончарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

А ще хурма покращує зір, позбавляє від хронічної діареї та навіть депресії. Їдять ягоду зазвичай свіжою. Якщо не любите терпкість - сховайте в морозильну камеру на кілька годин. Потім помістіть під гарячу воду, і хурма буде буквально танути в роті.

Насправді, хурма - ще й відмінний інгредієнт для кулінарних шедеврів. Її додають в джеми, варення, салати, десерти, випічку і соуси. А якщо хочете ласувати хурмою і в інші сезони, зробіть з неї сухофрукти.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, кому не можна вживати хурму. Ми також розповідали, як схуднути за допомогою хурми.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв