Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Отруюють організм: названі найнебезпечніші овочі

Експерти розповіли, де найбільше нітратів

<p style="text-align: justify;">Овочі. Фото: pixabay</p>
Овочі. Фото: pixabay

Найбільша кількість нітратів, незважаючи на поширену думку, є зовсім не в кавунах і динях. Крім цього, шкода від них теж буває не завжди.

Такі результати досліджень опублікували на сторінці Міністерства охорони здоров'я України в Facebook. Нітрати – це солі азотної кислоти, також іменовані селітрою. Вони входять до складу більшості рослин і ґрунту. У невеликих дозах ці речовини не несуть небезпеки, проте можуть накопичуватися в організмі і дійсно шкоди здоров'ю. Однак кавуни, які часто звинувачують у харчових отруєннях, що не входять до топ найнебезпечніших рослин.

"Найбільше нітратів знаходиться в шпинаті, селері, листовій капусті і столовому буряку", – пояснили медики.

Для того щоб зменшити ризик вживання солей азотної кислоти, їжте менше овочів, ягід і фруктів першого врожаю. Намагайтеся не вживати ті частини рослин, в яких традиційно міститься найбільша кількість нітратів. Обрізуйте верхню і нижню частини в буряках, шкірку кабачків, хвостики і шкірку огірків і редиски.

У капусті відривайте верхні листки і викидайте качан. У кавунах і динях найбільше шкідливих речовин збирається в м'якоті, яка ближче всього в шкірці.

Пам'ятайте, що в приготованих овочах нітратів менше, ніж у сирих: за 40-50 хвилин варіння їх кількість зменшується до 80%.

Медики також заявили, що використання покупних нітрат-тестів марне – вони не працюють, як треба.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як швидко і легко очистити ягоди від кісточок . Крім цього, ми розповідали про низькокалорійних ягодах і фруктах.

Дивіться відео, як вживати фрукти з користю для організму: 

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв