I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Чому варто готувати овочі на пару: відповідь відомого дієтолога

Світлана Фус розповіла, чим корисна термічна обробка парою

Страви з овочів – основа здорового харчування. Але щоб овочі дійсно принесли користь організму, потрібно правильно їх приготувати.

"Приготування їжі на пару зберігає в овочах максимальну кількість вітамінів. Наприклад, капуста брокколі, приготована в пароварці, містить на 50% більше вітаміну С, ніж варена", – говорить Світлана Фус.

Реклама

"Обробка продуктів парою дозволяє зберегти практично всі мінеральні речовини. Наприклад, при звичайному варінні, у воду переходить 20-25%, а при приготуванні на пару 1-3% мінеральних речовин", – додала дієтолог.

Це відбувається тому, що при варінні на пару овочі обробляються вологим паром, що сприяє збереженню кольору і консистенції. На відміну від приготування в духовці, де на продукти впливає сухий жар високої температури, пар "працює" при 80-100 С, що дозволяє зберегти більшу кількість вітамінів.

Ось рекомендації щодо часу приготування овочів на пару:

Реклама

 

  • Спаржа: від 5 до 8 хвилин
  • Брокколі: стебла протягом 7 хвилин, суцвіття протягом 5
  • Морква: від 10 до 15 хвилин в залежності від розміру
  • Цвітна капуста: стебла протягом 7 хвилин, суцвіття протягом 5 (весь качан 15-25 хвилин)
  • Кукурудза в качанах: від 8 до 10 хвилин
  • Зелені боби: від 4 до 6 хвилин
  • Картопля, нарізана кубиками: від 10 до 15 хвилин
  • Шпинат: від 2 до 3 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яким має бути меню для правильного харчування. 

Реклама

Дивіться відео, як продовжити свіжість овочів надовго:

Чому варто готувати овочі на пару: відповідь відомого дієтолога

Світлана Фус розповіла, чим корисна термічна обробка парою

Страви з овочів – основа здорового харчування. Але щоб овочі дійсно принесли користь організму, потрібно правильно їх приготувати.

"Приготування їжі на пару зберігає в овочах максимальну кількість вітамінів. Наприклад, капуста брокколі, приготована в пароварці, містить на 50% більше вітаміну С, ніж варена", – говорить Світлана Фус.

"Обробка продуктів парою дозволяє зберегти практично всі мінеральні речовини. Наприклад, при звичайному варінні, у воду переходить 20-25%, а при приготуванні на пару 1-3% мінеральних речовин", – додала дієтолог.

Це відбувається тому, що при варінні на пару овочі обробляються вологим паром, що сприяє збереженню кольору і консистенції. На відміну від приготування в духовці, де на продукти впливає сухий жар високої температури, пар "працює" при 80-100 С, що дозволяє зберегти більшу кількість вітамінів.

Ось рекомендації щодо часу приготування овочів на пару:

 

Спаржа: від 5 до 8 хвилин

Брокколі: стебла протягом 7 хвилин, суцвіття протягом 5

Морква: від 10 до 15 хвилин в залежності від розміру

Цвітна капуста: стебла протягом 7 хвилин, суцвіття протягом 5 (весь качан 15-25 хвилин)

Кукурудза в качанах: від 8 до 10 хвилин

Зелені боби: від 4 до 6 хвилин

Картопля, нарізана кубиками: від 10 до 15 хвилин

Шпинат: від 2 до 3 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яким має бути меню для правильного харчування. 

Дивіться відео, як продовжити свіжість овочів надовго:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти