Україна – в десятці країн світу, де вмирають через нездорове харчування. Зокрема, через вживання солі. Цей мінерал послаблює кістки і провокує ожиріння, кажуть дієтологи. Але жити без солі неможливо, інакше з'являються сонливість, загальмованість і проблеми з серцем. Яка ж доза солі стає небезпечною?
Дієтолог Євгена Крилова говорить, що кількість спожитої солі треба рахувати в усіх продуктах, які ви їсте.
"Деякі люди їдять в два, а то і в три рази більше солі. Ми часто забуваємо, що сіль міститься практично у всіх продуктах, які ми їмо на сніданок, обід і вечерю", – нагадує фахівець з харчування.
Сіль – дуже підступна. Людина не помічає, як поступово збільшує дозу, застерігає дієтолог.
"Притупляється смакові рецептори, і нам потрібно все більше і більше солі. Надмірне її вживання призводить до того, що у нас відбувається затримка рідини в організмі", – розповідає Євгенія Крилова.
Зловживання сіллю провокує затримку зниження ваги, проблеми з зором, сном і настроєм.
Універсального ради, як скоротити кількість солі в раціоні, немає. Щонайменше треба відмовитися від частого споживання консервації і солоної риби. А снеки або чіпси слід взагалі виключити з меню.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти допоможуть зробити живіт плоским.
Читайте також: