Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Вчені розповіли, чому небезпечно харчуватися у фастфудах і брати їжу на винос

Прийом їжі в ресторанах і кафе піддає наш організм на 35% більшому впливу хімічних речовин

Харчування у фаст-фудах виявилося небезпечним. Фото: pixabay.com
Харчування у фаст-фудах виявилося небезпечним.
Фото: pixabay.com

Звичка приймати їжу десь в кафе або ресторанах загрожує проникненням в організм хімічних речовин, що викликають гормональні порушення. До такого висновку прийшли американські дослідники.

Але сьогодні популярність різного роду ресторанів і фастфуд мереж б'є всі рекорди. Мільйони людей відмовляються від домашнього харчування і вважають за краще відвідувати різного роду заклади, які позбавляють їх від необхідності стояти перед плитою.

Однак американські вчені з'ясували, що прийом їжі в ресторанах і кафе піддає наш організм на 35% більшому впливу хімічних речовин, ніж домашнє харчування. Йдеться про фталати, що містяться в пластикових виробах, які порушують статевий розвиток хлопчиків. Наука довела здатність фталатів викликати серйозні гормональні порушення.

Дослідники з США з'ясували, що різного роду їжа на винос на кшталт бургерів заражена фталатами. Пластик вже давно є важливим матеріалом для ресторанної індустрії, і особливо багато його в фастфуді. Якщо пластикова упаковка порушується будь-яким чином, то виростають ризики того, що їжа, яка знаходиться всередині, отримає порцію фталатів.

Як повідомлялося, вчені відкрили спосіб лікувати депресію за допомогою простої дієти.

Також вчені назвали продукти харчування, які можуть підвищити інтелект.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів