Головна Сьогодні

Померло п'ятеро людей: в Україні помічена вбивча інфекція

Лікарі закликали бути обережними з продуктами на ринках


Риба може бути небезпечною. Фото&lt
Риба може бути небезпечною. Фото&lt

УкраїнськіекспертивсферіздоровогохарчуванняімедикиназвалиТОП-3продукти,якічерез неправильнезберіганняможутьстатисмертельнонебезпечними.

Напершомумісцірейтингупродуктівіз суворимтемпературнимрежимомзберігання-риба.У 2018році відботулізмувжепомерлоп'ятероукраїнців
.

"Рибане можезберігатисяпідсонячнимипроменямибезхолодильника.Вонащехолодна,алезаразспека+30.Такийпродуктможезберігатисяіприплюсовійтемпературі,алемаксимумпри+1,+2",-розповідаєексперт із захиступравспоживачівМихайлоШарковий.

Продавщиці виправдовуються: риба розморожується, щоб господині могли відразу після покупки готувати її.

Харчова небезпеку літнього сезону номер два – м'ясо. Коли купуєте на ринку чи в магазині, зверніть увагу на показники термометра в холодильнику.

"Не можна купувати м'ясо з холодильника, в якому був порушений температурний режим. Якщо ж у ньому немає термометра, придивіться, чи є конденсат. Його наявність свідчить про те, що температура зберігання продукту порушена", – продовжує експерт.

Третя позиція нашого рейтингу – курячі яйця. Вони повинні зберігатися в холодильнику. На ринку такого ми не знайшли.

"Яйця повинні зберігатися тільки в холодильній камері до +6 градусів, а зараз +30. Це порушення", – констатує Михайло Шарков.

Нагадаємо
ТОП-6 найбільш поширених міфів про їжу. Крім того, ми писали, які продукти не можна їсти щодня.

Дивіться відео: яка їжа нас вбиває – ТОП-3 найбільш небезпечних продуктів

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь