Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Померло п'ятеро людей: в Україні помічена вбивча інфекція

Лікарі закликали бути обережними з продуктами на ринках

<div id="gt-res-content">
<div id="gt-res-dir-ctr" class="trans-verified-button-large" dir="ltr"><span id="result_box" class="short_text" lang="uk"><span>Риба</span> <span>може</span> <span>бути</span> <span>небезпечною</span><span>.</span> <span>Фото&lt
Риба може бути небезпечною. Фото<

Українські експерти в сфері здорового харчування і медики назвали ТОП-3 продукти, які через неправильне зберігання можуть стати смертельно небезпечними.

На першому місці рейтингу продуктів із суворим температурним режимом зберігання - риба. У 2018 році від ботулізму вже померло п'ятеро українців
.

"Риба не може зберігатися під сонячними променями без холодильника. Вона ще холодна, але зараз спека +30. Такий продукт може зберігатися і при плюсовій температурі, але максимум при + 1, + 2", - розповідає експерт із захисту прав споживачів Михайло Шарковий.

Продавщиці виправдовуються: риба розморожується, щоб господині могли відразу після покупки готувати її.

Харчова небезпеку літнього сезону номер два – м'ясо. Коли купуєте на ринку чи в магазині, зверніть увагу на показники термометра в холодильнику.

"Не можна купувати м'ясо з холодильника, в якому був порушений температурний режим. Якщо ж у ньому немає термометра, придивіться, чи є конденсат. Його наявність свідчить про те, що температура зберігання продукту порушена", – продовжує експерт.

Третя позиція нашого рейтингу – курячі яйця. Вони повинні зберігатися в холодильнику. На ринку такого ми не знайшли.

"Яйця повинні зберігатися тільки в холодильній камері до +6 градусів, а зараз +30. Це порушення", – констатує Михайло Шарков.

Нагадаємо
ТОП-6 найбільш поширених міфів про їжу. Крім того, ми писали, які продукти не можна їсти щодня.

Дивіться відео: яка їжа нас вбиває – ТОП-3 найбільш небезпечних продуктів

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв