Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Весняний авітаміноз: як із ним боротися

Зустрічаємо весну красивими і здоровими

Фото: freepik.com

З настанням весни необхідно поповнити запас нашого організму у вітамінах. Волосся, що січеться, ламкі нігті, втома, сонливість – все це ознаки весняного авітамінозу.

Хоча асортимент фруктів і ягід в магазинах досить різноманітний, їх користь для здоров'я сумнівна. Адже всі вони проходять попередню обробку для тривалого зберігання, долають великі відстані, внаслідок чого втрачають переважну частину своїх корисних властивостей.

Які вітаміни потрібно приймати навесні

Полівітамінні комплекси – одні з найкращих для підтримки краси і здоров'я навесні. Проконсультуйтеся з лікарем, розкажіть про своє самопочуття і вам порекомендують найбільш підходящий склад комплексу: з кальцієм – від ламкості волосся і нігтів і для зміцнення кісток і суглобів, з залізом – при хронічній втомі, з вітаміном Е – для догляду за шкірою. Варто також звернути увагу на рослинні компоненти, що входять до складу комплексів: наприклад, женьшень додасть вам бадьорості.

Щоб вітаміни краще засвоювалися, краще відмовитися навесні від куріння, алкоголю та кави – ці продукти ускладнюють всмоктування низки вітамінів з їжі. Крім того, слід частіше гуляти на свіжому повітрі в сонячну погоду, щоб заповнити недолік вітаміну D.

Крім вітамінів організму, в тому числі організму жіночому, необхідні різні мінеральні речовини. Насамперед це залізо, кальцій і магній. Залізо допомагає боротися з анемією, кальцій необхідний для того, щоб кістки і зуби були міцними і здоровими, а магній допоможе зберегти гарний настрій.

Чому навесні краще їсти заморожені овочі і фрукти

Також варто додати до свого раціону страви з заморожених овочів, ягід і фруктів (особливо якщо ви впевнені в способі їх заморозки, тобто якщо заготовляли їх самі). При заморожуванні використовуються тільки сезонні плоди. У них немає барвників, харчових добавок і підсилювачів смаку. У результаті до наших тарілок потрапить натуральний продукт, багатий вітамінами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перемогти весняну депресію.

Дивіться відео, які продукти багаті вітаміном С:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів