Свіжовичавлений морквяний сік багатий на вітамін А і вітамін Е. Обидва вони жиророзчинні. Це означає, що вони не можуть засвоїтися без додаткових жирів.
Які види рослинної олії можна використовувати?
Ви можете використовувати вашу улюблену рослинну олію: оливкову, рапсову, соняшникову, кокосову, гарбузову, виноградну, пальмову, соєву, кукурудзяну або будь-яку іншу.
Просто додайте 1 чайну ложку олії в склянку свіжовичавленого соку і допоможіть вітамінам засвоїтися.
Чи є інші джерела жиру, які можна вживати з морквяним соком?
Так! Ви можете з'їсти жменю горіхів разом з соком або додати до нього трохи молока або вершків.
Крім того, ви можете пропустити шматочок авокадо через соковижималку разом з морквою. Цей фрукт відрізняється таким же високим вмістом мононенасичених жирів, як оливкова олія.
Чи є інші жиророзчинні вітаміни?
Жиророзчинні вітаміни це:
- вітамін A
- вітамін E
- вітамін D
- вітамін K
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати дієтичний морквяний суп з апельсинами. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом корисного салату з морквою і насінням.
Дивіться відео, чому фреші з цукрової тростини набирають популярність в Україні: