Не так давно проводилися дослідження, які ще раз підтвердили той факт, що губку для миття посуду потрібно міняти не рідше одного разу на тиждень. Навіть в тому випадку, якщо ви ретельно промиваєте її після використання з содою, оцтом або іншим засобом.
Всі ці процедури не здатні повністю знищити величезну кількість бактерій, які встигають накопичитися в губці за час використання. На ділі знищується не більше 60%.
Якщо не можете змусити себе викинути посудну губку, обріжте її з куточка і більше не використовуйте для миття посуду.
Для чого це робити? Просто, щоб не плутатися і не почати нею знову мити посуд.
Губка з обрізаним куточком залишиться в господарстві, але ви більше не будете мити їй посуд, витирати плиту або стільницю. Вона послужить для інших цілей.
Зрізаний куточок – це відмітний знак, про який знатимуть всі члени сім'ї.
Зберігайте таку губку під раковиною і використовуйте тоді, коли вам знадобиться протерти відро для сміття, унітаз, колеса дитячої коляски або велосипеда або брудні чоботи. В цьому випадку, губку вже не шкода буде викидати, адже вона послужить на всі 100%.