Японія
Матчу (по-японськи звучить як "маття") – зелений чай, розтертий в порошок. Цей вид чаю традиційно використовується в японській чайній церемонії.
Матчу (по-японськи звучить як "маття") – зелений чай, розтертий в порошок. Цей вид чаю традиційно використовується в японській чайній церемонії.
Індія
Індія має свою власну багату і різноманітну історію чаю. Традиційний чай сорту масала протягом декількох тисячоліть поставлявся через Південну Азію, перш ніж чайна індустрія розвинулася на території Британських колоній
Індія має свою власну багату і різноманітну історію чаю. Традиційний чай сорту масала протягом декількох тисячоліть поставлявся через Південну Азію, перш ніж чайна індустрія розвинулася на території Британських колоній
Туреччина
Можливо, турецька кава і славиться на весь світ, але насправді гарячий чай там набагато популярніший. Його п'ють з кожним прийомом їжі і в перервах між їжею. Чорний чай в Туреччині подають без молока, але з цукром.
Можливо, турецька кава і славиться на весь світ, але насправді гарячий чай там набагато популярніший. Його п'ють з кожним прийомом їжі і в перервах між їжею. Чорний чай в Туреччині подають без молока, але з цукром.
Великобританія
У Великобританії чорний чай подають з молоком і цукром і п'ють по кілька разів на день. Хто не чув про традиційний "файв о'клок"?
У Великобританії чорний чай подають з молоком і цукром і п'ють по кілька разів на день. Хто не чув про традиційний "файв о'клок"?
Марокко
Чай зі свіжим листям м'яти неймовірно популярний в Марокко і на більшій частині Північної Африки. Там існує безліч рецептів приготування м'ятного чаю.
Чай зі свіжим листям м'яти неймовірно популярний в Марокко і на більшій частині Північної Африки. Там існує безліч рецептів приготування м'ятного чаю.
Тибет
Традиційний тибетський масляний чай ("бо ча") подається з сіллю і маслом. Для досягнення більш насиченого і гіркого смаку, чай заварюється і настоюється протягом декількох годин. Масло і сіль додають в чай безпосередньо перед подачею.
Традиційний тибетський масляний чай ("бо ча") подається з сіллю і маслом. Для досягнення більш насиченого і гіркого смаку, чай заварюється і настоюється протягом декількох годин. Масло і сіль додають в чай безпосередньо перед подачею.
Гонконг
Знаменитий в Гонконзі чай з льодом і молоком там ще називають "панчішним чаєм", тому що його колір дуже нагадує колір шовкових панчіх, і це не жарти. Для його приготування використовується сильно охолоджений чорний чай, згущене молоко і лід.
Знаменитий в Гонконзі чай з льодом і молоком там ще називають "панчішним чаєм", тому що його колір дуже нагадує колір шовкових панчіх, і це не жарти. Для його приготування використовується сильно охолоджений чорний чай, згущене молоко і лід.
Тайвань
Популярний "пухирчастий" чай з молоком відомий на весь світ, але батьківщина його саме Тайвань. Його можуть подавати як гарячим, так і холодним, зазвичай разом з перлинками тапіоки в цукровому сиропі.
Популярний "пухирчастий" чай з молоком відомий на весь світ, але батьківщина його саме Тайвань. Його можуть подавати як гарячим, так і холодним, зазвичай разом з перлинками тапіоки в цукровому сиропі.
Сполучені Штати Америки
Солодкий чай з льодом є джерелом життєвої сили для жителів півдня США. Зазвичай його подають з цукром, часточкою лимону або дрібкою питної соди для отримання ніжної пінки.
Солодкий чай з льодом є джерелом життєвої сили для жителів півдня США. Зазвичай його подають з цукром, часточкою лимону або дрібкою питної соди для отримання ніжної пінки.
Росія
У Росії для приготування чаю іноді заварюють кілька різних сортів, які потім змішують в чашці. Традиційно для приготування чаю використовували самовар.
У Росії для приготування чаю іноді заварюють кілька різних сортів, які потім змішують в чашці. Традиційно для приготування чаю використовували самовар.
Пакистан
Масала популярна не тільки в Індії. У Пакистані він також є основним компонентом традиційного післяобіднього чаювання.
Масала популярна не тільки в Індії. У Пакистані він також є основним компонентом традиційного післяобіднього чаювання.
Таїланд
Традиційний тайський чай подається з охолодженим згущеним молоком і льодом.
Традиційний тайський чай подається з охолодженим згущеним молоком і льодом.
Китай
У китайців існує безліч сортів і способів заварювати чай. Різні сорти чаю вимагають особливого підходу до приготування, і тільки дотримуючись правил, можна отримати насичений смак і аромат.
У китайців існує безліч сортів і способів заварювати чай. Різні сорти чаю вимагають особливого підходу до приготування, і тільки дотримуючись правил, можна отримати насичений смак і аромат.
Єгипет
Єгипет є великим імпортером чаю, і його жителі звикли пити несолодкий чорний чай протягом дня. Чай з гібіскусу (китайська троянда) часто подається на єгипетських весіллях.
Єгипет є великим імпортером чаю, і його жителі звикли пити несолодкий чорний чай протягом дня. Чай з гібіскусу (китайська троянда) часто подається на єгипетських весіллях.
Монголія
Монгольський чай Suutei подається з молоком і сіллю.
Монгольський чай Suutei подається з молоком і сіллю.
Кенія
Кенія є не тільки одним з найбільших експортерів чаю, але і його споживачів теж. У країні в основному вирощуються різні сорти чорного чаю.
Кенія є не тільки одним з найбільших експортерів чаю, але і його споживачів теж. У країні в основному вирощуються різні сорти чорного чаю.
Аргентина
Мате – зелений чай, популярний в Південній Америці, Португалії, Лівані та Сирії. Чай володіє особливим глибоким ароматом і може бути поданий як гарячим, так і холодним.
Мате – зелений чай, популярний в Південній Америці, Португалії, Лівані та Сирії. Чай володіє особливим глибоким ароматом і може бути поданий як гарячим, так і холодним.
Південна Африка
Ройбуш – сорт червоного чаю, що росте виключно на території Південної Африки. Володіючи прекрасним ніжним смаком, він зазвичай подається без молока і цукру.
Ройбуш – сорт червоного чаю, що росте виключно на території Південної Африки. Володіючи прекрасним ніжним смаком, він зазвичай подається без молока і цукру.
Мавританія
У мавританської версії популярного в Північній Африці м'ятного чаю є свій власний унікальний ритуал. Цей чай п'ється в три етапи, кожна наступна порція чаю трохи солодша, ніж попередня. Так, починаючи пити гіркий чай, ви допиваєте його солодким.
У мавританської версії популярного в Північній Африці м'ятного чаю є свій власний унікальний ритуал. Цей чай п'ється в три етапи, кожна наступна порція чаю трохи солодша, ніж попередня. Так, починаючи пити гіркий чай, ви допиваєте його солодким.
Малайзія
Малайзійці вдосконалили традиційний чай з молоком. Чай Teh tarik готується з чорного чаю, збитого з молоком і цукром до отримання пінки. Цей чай з ніжним вершковим смаком відмінно підходить для післяобіднього чаювання.
Малайзійці вдосконалили традиційний чай з молоком. Чай Teh tarik готується з чорного чаю, збитого з молоком і цукром до отримання пінки. Цей чай з ніжним вершковим смаком відмінно підходить для післяобіднього чаювання.
Кувейт
Традиційний післяобідній чай в Кувейті заварюється з листя чорного чаю з кардамоном і шафраном.
Традиційний післяобідній чай в Кувейті заварюється з листя чорного чаю з кардамоном і шафраном.
1/21
Здавалося б, чай і чай – що в ньому особливого? А чи доводилося вам замислюватися, що звичайна чашка чаю в різних країнах світу може виглядати по-різному?
Реклама