Історія успіху трьох друзів-харків'ян почалася з покупки старенького німецького мікроавтобуса, який хлопці перетворили на стильний кейтеринг на колесах. Зелений ретротранспорт з підсвічуванням можна зустріти на фестивалях їжі, автошоу і в сквері Стрілка, де покупців пригощають домашніми стравами.
Ідею створити бар на колесах 28-річний Максим Рижих виношував давно – з того часу, як побачив подібні мікроавтобуси в Таїланді.
"На туристичних вулицях в Бангкоку і Паттайя стоїть безліч таких барів на базі "Фольксваген", – запевняє Максим.
У 18 років він пішов на курси барменів, після закінчення яких його як самого працьовитого і здібного учня викладач запросила на роботу в ресторан. Пізніше хлопець працював кухарем і адміністратором. А навесні цього року він разом з партнером відкрив свій перший бізнес – невелику кав'ярню в автомобільній тематиці. Над її дизайном трудилися художники Кирило Руденко і Артем Бажина, з якими Максим подружився. А після того як у хлопця розійшлися інтереси з напарником, він пішов з кав'ярні і згадав про давню мрію – бар на колесах. Її він і втілив у життя разом з друзями-художниками, які до того ж займалися ремонтом, тюнінгом і аерографією авто.
Відповідний мікроавтобус – "Баркас B1000", що випускається в НДР з 1961 по 1991 рік, – хлопці знайшли на сайті оголошень і вирушили за ним у Рівне.
"Коли ми зустрілися з господарем і відкрили двері гаража, це був жах: машина була просто розібрана. За 4 години ми її зібрали, купили акумулятор і абияк виїхали. По дорозі автомобіль майже полагодили, але все ж їхали зі зламаними гальмами", – розповідає про пригоду Максим.
Вже Харкові хлопці пофарбували свій "Баркас", обладнали в ньому бар і оснастили підсвічуванням. Перший раз мікроавтобус здивував харків'ян на фестивалі їжі "Ресторанний день", де хлопці пригощали відвідувачів пивом і стейками. А смажили їх на незвичайному мангалі у вигляді зменшеної копії "Баркаса", який хлопці також виготовили самі. До речі, до бізнесу Максим долучив і своїх батьків.
"Я пропрацював десять років у сфері громадського харчування, але найсмачніше м'ясо, яке я коли-небудь їв, готує мій батько. Він смажить стейки на вогні, а мама пече пироги, які ми продаємо в "Баркасі". Вони так і називаються – мамині пироги. Від цієї шарлотки люди просто в захваті і часто передають мамі привіт", – посміхається Максим.
До зими тріо готує вже другий "Баркас".
"Ніколи не буде ідеального часу для здійснення задуманого. Грошей, досвіду завжди не вистачає, і цілий причіп якихось труднощів буде оточувати вас. Тому потрібно просто брати і робити", – радить Максим.
"Сегодня" запрошує харків'ян поділитися своїми історіями успіху. Якщо ви молоді, не побоялися в умовах кризи ризикнути і реалізувати свої ідеї в успішний проект, розкажіть про це на сторінках нашої газети. Надсилайте листа на електронну адресу [email protected], в якому вкажіть ПІБ, сферу діяльності та контактний телефон.
Читайте також:
- Як визначитися з майбутньою професією або змінити профіль
- Що таке "cashback" і чому банки діляться з клієнтами своїми грошима
- По той бік лаштунків Одеської музкомедії: де народжуються декорації
- Свій останній день у Лондоні лідер КНР провів в пабі
- Білоруський "безбашений мікроавтобус" шокував YouTube