Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

Харків'янка збирає букети з фруктів і овочів, які перетворюються в страви

14 квітня 2016, 20:00

Макаренко Ганна

Рагу, лимонад або борщ — з їстівного букета

Харків'янка Євгенія Золотарьова створює незвичайні букети Lunch in bunch (з англ. — "Ланч у зв'язці"), основними компонентами яких замість квітів є фрукти та овочі. Такі композиції не тільки радують своїх власників оригінальністю, але і можуть перетворитися у смачну страву.

Отримавши освіту архітектора, Євгенія працювала в рекламній сфері, але прагнула до більш творчої роботи. Чотири роки тому дівчина закінчила курси флористики і працювала квітковим декоратором у різних флористичних компаніях України. Пізніше Євгенія перебралася у свою майстерню і одного разу отримала замовлення виготовити букет з очищеними фруктами і квітами.

"Від цього замовлення я відмовилася, оскільки вважала, що поєднувати очищені фрукти з квітами негігієнічно. Але продовжила міркувати про те, як же правильно поєднати їх у букеті. І так виникла ідея зробити букет їстівним, щоб людина могла розібрати його і з'їсти", — розповідає "Сегодня" 30-річна креативщиця.

Експериментувати вона почала, об'єднуючи в композицію лимони з імбиром і яблука з розмарином.

Реклама

"Перший букет я вислала знайомому кухареві. Він зацікавився і замовив своїй дівчині букет виключно з її улюблених фруктів. Все більше людей дізнавалися про мене завдяки сарафанному радіо", — розповідає Євгенія.

Продовжуючи грати з різними формами, кольорами і фактурами природних плодів, дівчина збирала композиції з моркви, редиски, буряків, грибів і навіть часнику. Складові Євгенія найчастіше купляє на продуктових ринках. Продавці вже не звертають уваги на те, як ретельно Женя підбирає потрібний овоч або фрукт, і дізнаючись, в яких творчих цілях він буде використаний, всіляко допомагають творцю незвичайних букетів. Збираючи композицію воєдино, харків'янка використовує тільки екологічні матеріали: дерев'яні шпажки, папір і мотузку, ніяких металевих дротів і суперклею.

В тренді
Жаль замість гри м'язами: про що свідчить реакція Росії на випробування США "забороненої" ракети

Володарі букетів розбирають їх, з'їдають фрукти і овочі окремо, але найчастіше готують на їх основі смачні страви: лимонно-імбирний лимонад, чай, салати, рагу, соте або борщ. Євгенія робить композиції, в яких зібрано практично все необхідне для приготування певної страви, залишається додати лише воду, олію, сіль і приправи.

На створення одного букета у харків'янки йде близько години. Найскладнішою і найбільшою роботою стала композиція з бананів у вигляді квітки: важливо було не пошкодити стиглі фрукти, а важив такий букет близько п'яти кілограмів.

Букет з морквин дівчина подарувала російському акторові Михайлу Єфремову під час концерту в Харкові. Креативна композиція не залишилася непоміченою серед інших букетів, артист здивувався і навіть пожартував про неї прямо на сцені.

Робити незвичайні букети дівчина почала півтора місяця тому, але її творчість вже користується надзвичайною популярністю, адже композиції, вартістю 350 грн, замовляють у різних містах країни. Найбільше букетів Золотарьова робить перед святами. Так, до 8 Березня креативщица створила 20 незвичайних композицій, але буває, що собівартість букета набагато вища від ринкової ціни. У майбутньому дівчина мріє відкрити власний квітковий ресторан.

Газета "Сегодня" запрошує харків'ян поділитися своєю історією успіху. Якщо ви молоді і не побоялися в умовах кризи ризикнути і реалізувати свої ідеї в успішний проект, розкажіть про це на сторінках нашої газети. Надсилайте листи з історіями на електронну адресу kharkov@segodnya.ua, в якому не забудьте вказати П. І. П., сферу діяльності та контактний телефон.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Loading...