Переселенка з Луганської області відкрила в Харкові власне млинцеве кафе і тепер пече величезні млинці за авторськими рецептами і ділиться секретами приготування з журналістами "Сегодня".
Кожен ранок Марини Воронцової починається з тіста – вона пече і продає млинці-велетні, кожен з яких – 40 сантиметрів у діаметрі. В помічниках у неї – тільки кухонне обладнання.
За її словами, рецепт – перевірений часом. Щоб млинець вийшов смачним і витримав начинку, потрібно не шкодувати яєць, використовувати якісне борошно, а за основу брати підігріте молоко і трохи води.
"Але газованої. Він, в принципі, за цим рецептом, виходить, як мені треба – такий, як треба", – розповіла власниця млинцевої Марина Воронцова.
Також вона додала, що "таких, як треба" у неї – з десяток видів. Від простих млинців без начинки, до ситних важковаговиків – з м'ясом, грибами, сиром, фруктами.
Готувати млинці, згадує Марина, почала майже випадково – потрібно було знайти нову справу життя. Переселенка з Луганської області, вона майже три роки віддала волонтерству: допомагала влаштовуватися в Харкові тим, хто втік від обстрілів на Донбасі.
"Я ніколи не знала, що таке вигоряння. А потім виявилося, що я фізично відчуваю, що у мене просто пропалені дірка. – Млинцями підлатали її? – Так. Насправді, ця штука врятувала мені життя", – зізналася вона.
Ідею відкрити млинцеву підказала дочка. Стартові витрати покрила міжнародна допомога, а з рештою допомогли друзі. Тепер вони – перші в черзі за смачним обідом.
"Млинці – це її фішечка. Я не знаю в місті ще закладу, де такі величезні млинці, і смачнючі, і багато начинки", – розповіла харків'янка Наталя Каткова.
"У Маринки можна такі вишукані спробувати, які вдома не спечеш. Це її, це її стихія. Вона творить. Вона не пече, вона творить", – додала Наталія Лебідь.
Майстриня жартує, що у неї Масляна триває два роки – без перерв і вихідних, і зупинятися на цьому Марина не збирається.