У Чернівцях місцеві сировари приготували найбільшу в Україні головку пармезану. Над сиром-рекордсменом майже добу чаклували три майстри. Для приготування величезної головки знадобилися півтори тонни молока.
За словами сироварів, для величезного сиру використовували екологічно чисте молоко від місцевих корів, а дозріватиме пармезан ще цілий рік. Представники книги рекордів України заміряли і зважили рекордсмена. Окружність сиру становила 1 метр, а вага – 133 кілограми і 400 грамів.
Рекорд встановили в рамках першого фестивалю сиру і вина у Чернівцях. Тут можна спробувати сир з горіхами і травами, м'ятою, лавандою і навіть з перцем чилі і какао. 17 видів пропонують спробувати кожному присутньому, а ось пармезаном-рекордсменом організатори частуватимуть наступного року.
Нагадаємо, раніше під час XXV Міжнародного гуцульського фестивалю в Карпатах гуцули поділилися секретом приготування фірмових сирів.
Також ми писали про мешканку Херсонщини, яка виробляє екзотичні види сирів у себе вдома.