В одному з ресторанів Одеси придумали новий рецепт форшмака. Блюдо вже стало одним з найпопулярніших в закладі. Як його готували і які продукти додали, бачили журналісти "Сегодня".
Традиційне єврейське блюдо форшмак готували в Одесі ще сто років тому, оскільки тоді оселедець був дешевим. Тепер в одному з місцевих ресторанів цю страву перетворили на справжній витвір мистецтва – рецепт придумували майже рік. Закуску назвали "неофоршмаком".
У новому рецепті немає одних з головних інгредієнтів традиційної страви – цибулі і яєць. Класичний бородинський хліб замінили чіпсами, а з оселедця зробили мус. Крім того, в блюдо додали соус айоли з хріном і медом. Для того щоб зробити мус, самостійно засолений оселедець кухарі збивають з коров'ячим сиром і топленим маслом. Страву подають з нарізаними яблуками, огірком, а також ікрою оселедця. Для прикраси використовують камбоджійської перець.
Кухарі кажуть: переробляють старі рецепти, щоб популяризувати одеську кухню і вивести українську гастрономію на світовий рівень.
Раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати форшмак по-одеськи за рецептом Олексія Суханова.
Крім того, ми писали, як приготувати оселедець під шубою.