Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

На Одещині родина сироварів розвиває виробництво

13 грудня 2018, 00:28

Зараз обсяги виробництва у сироварів з Холодної Балки невеликі, але зупинятися на досягнутому вони не збираються

Реклама

Камамбер, чеддер, гауда, пікаріно, сердолік і ще з десяток різних видів сирів виготовляють на Одещині. Справа сімейна, тому в пошуках нових смаків родина часто подорожує Францією та Італією. А ось розгадують рецептуру вже вдома. Як сирне хобі стало справою життя дивіться.

Класичний французький сир за дещо модифікованим рецептом. Всіх секретів сировар Майя Сокирко не розкриває. Але підкреслює, що ключове значення має якість продуктів.

Спочатку сироваріння Майя сприймала як хобі. Але два роки тому в господарстві з'явилися кози.

"Мені дуже допомагає, що за освітою я біохімік і якось в мікробіології та біохімії я трошки в темі. І починаю підбирати, виходячи зі смаку сиру, що там може бути, якісь бактерії і заквасочки", – говорить Анна Садова, сировар.

Зараз обсяги виробництва у сироварів з Холодної Балки невеликі. Але зупинятися на досягнутому вони не збираються.

"Ми однозначно будемо рости, будемо рухатися в цьому напрямку, тому що ми відчули смак натуральних продуктів, саме того, що хочеться", – говорить Сергій Садовий, сировар.

Нагадаємо, в Чернівцях сировари приготували найбільшу в Україні головку пармезану. Для приготування сиру знадобилося півтори тонни молока.

Також ми писали про мешканку Херсонщини, яка виробляє екзотичні види сирів у себе вдома.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Loading...
загрузка...