Масовий мор риби в Житомирській області: стали відомі причини

7 Липня 2018, 23:43

За два дні з річки витягли близько 9 тисяч риб'ячих тушок


Причиною масового мору риби в річці Гуйва в Житомирській області стало величезна кількість хімікатів у водоймі.

"Якщо прирівнювати до тих норм, які існували до 2017 року, то це значне перевищення в шість разів", – говорить Ірина Березюк, начальник відділу інструментально-лабораторного контролю державної екологічної інспекції в Житомирській області.

Які саме хімікати вбили рибу в річці, фахівці водної лабораторії сказати не можуть. У них немає потрібних реагентів, щоб визначити отруйні речовини.

Але місцеві жителі впевнені: риба отруїлася каналізаційними стоками, які через прорив потрапили в річку. Однак директор водоканалу називає це домислами. Запевняє, аварій в цьому місці не було вже років десять.

Раніше ми вже писали про те, що в річці Гуйва в Житомирській області
масово гине риба

Як повідомлялося, в більш ніж сотні водойм України співробітниками МОЗ були виявлені небезпечні мікроби і навіть кишкова паличка. Фахівці пояснили журналістам "Сегодня", чи безпечна риба з наших річок і як безпечно її готувати, щоб не опинитися на лікарняному ліжку.

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...