Причиною масового мору риби в річці Гуйва в Житомирській області стало величезна кількість хімікатів у водоймі.
"Якщо прирівнювати до тих норм, які існували до 2017 року, то це значне перевищення в шість разів", – говорить Ірина Березюк, начальник відділу інструментально-лабораторного контролю державної екологічної інспекції в Житомирській області.
Які саме хімікати вбили рибу в річці, фахівці водної лабораторії сказати не можуть. У них немає потрібних реагентів, щоб визначити отруйні речовини.
Але місцеві жителі впевнені: риба отруїлася каналізаційними стоками, які через прорив потрапили в річку. Однак директор водоканалу називає це домислами. Запевняє, аварій в цьому місці не було вже років десять.
Раніше ми вже писали про те, що в річці Гуйва в Житомирській області масово гине риба.
Як повідомлялося , в більш ніж сотні водойм України співробітниками МОЗ були виявлені небезпечні мікроби і навіть кишкова паличка . Фахівці пояснили журналістам " Сегодня", чи безпечна риба з наших річок і як безпечно її готувати, щоб не опинитися на лікарняному ліжку .