З галушками і полуницею: в Полтавській області пройшов фестиваль борщу

11 Серпня 2018, 21:33

За день зварили і з'їли сотні літрів традиційної української страви


Близько тисячі літрів борщу були з'їдені на фестивалі "Борщик у глиняному горщику" в Опішні Полтавській, який пройшов в суботу, 11 серпня.

У цьому році 36 господинь і два господаря з усієї України позмагалися в приготуванні традиційної української страви, представивши на фестивалі 50 її видів.

Серед незвичайних інгредієнтів – галушки і полуниця, лимон і мед, раки і качка, а також кропива, гриби і самогон.

"Я для того і фестиваль проводжу, в першу чергу, щоб для себе подивитися, що і як готують", – розповіла організатор фестивалю Олена Щербань.

Дегустація буде тривати до тих пір, поки не з'їдять весь борщ – тоді і виберуть переможця.

Раніше сайт Сегодня писав
про зіркових любителів борщу.

Нагадаємо також, що раніше український борщ предложили внести в список культурної спадщини ЮНЕСКО

А видання The Washington Post прорекламувало український борщ. Так, журналісткою Еллі Крігер опублікований нарис про те, де борщ називається ніяк не інакше, ніж "розкішна їжа", і йдеться про його користь.

Також варто нагадати, що влітку 2017 року в кращих ресторанах Нью-Йорка з'явилися український борщ, голубці і вареники. 

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...