У Києві – торт, у Львові – кава, в Полтаві – галушки, а у Вінниці – солодощі та сало. Місцеві кондитери розробили власні унікальні рецепти і тепер Вінницю можна спробувати на смак. Який смак міста – дізнавалися журналісти "Сегодня".
У фірмовий вінницький торт додають яйця, масло, борошно і вершки. Головна умова – всі інгредієнти повинні бути натуральними, без додавання штучних барвників та рослинних жирів. Крім того, до складу ласощів входять інгредієнти, які використовують для приготування куті. Рецепти солодощів кондитери винайшли самотужки і тримають їх в таємниці.
І торт, і цукерки назвали "Щедрик". Адже композитор цієї пісні Микола Леонтович народився і писав свої шедеври саме у Вінницькій області. Візитною карткою регіону стануть не тільки торт і цукерки, а й намазка із сала, приготована за автентичним рецептом. Цю страву в холодильнику можна тримати майже півроку.
Нагадаємо, нещодавно в Полтаві пройшов фестиваль гастрономічного символу міста – галушок. Місцеві кухарі і господині продемонстрували гостям свята все розмаїття рецептів і способів приготування цієї страви.
Крім того, ми писали, якими стравами ласують і пригощають в Запоріжжі та в Донецькій області.
Читайте також: