У Полтаві влаштували свято, присвячене салу. Кореспонденти "Сегодня" нарахували на торжестві три десятка різновидів популярного українського продукту, а також вперше побачили приготований з нього торт.
"Це український або сальний Наполеон. Сало за нашим рецептом, присипане спеціями. Замість крему – гірчиця і хрін", - розповіла авторка незвичайного "десерту".
Цінова політика на організованому святі різна – найдешевше сало можна було придбати за 90 гривень. Однак був продукт і подорожче. Наприклад, сало зі спеціями люди продавали за 160 гривень.
Одна з учасниць свята, Людмила Поліщук, вже 30 років продає сало. Вона вирощує 60 власних свиней і скуповує їх у сусідів по селу.
"У нас в салі нашому немає холестерину. Воно корисне і для нас, і для всієї України", – розповіла вона кореспондентам.
На полтавському святі сала кожен продавець нахвалював свій продукт, а деякі навіть вчили відвідувачів торжества визначати найсмачніше за запахом і кольором.
Раніше експерти розповіли, кому корисно їсти сало. У ньому, незважаючи на його жирність, міститься безліч необхідних організму вітамінів, макро- і мікроелементів.
А в Україні створили штучне сало з рослинної олії і желатину. Штучний салозамінник розробили студенти аграрного університету в Сумах під керівництвом доцента кафедри харчування.
Крім того, раніше в Україні зробили найбільший в світі бутерброд з салом.
Читайте також:
- Хамон і сало: експерти розповіли, як вибирати і скільки їсти
- Після свят в Україні обвалилися ціни на деякі продукти: що подешевшало
- Солодощі та сало: у Вінниці з'явилися гастрономічні "візитки"
- Індекс салбургера: ціни на основні продукти в Україні продовжують зростати
- "Український бургер" різко додав у ціні – експерт
- Національний продукт: Україна купує у 22 рази більше сала, ніж продає