Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

На Черкащині на сімейній фермі виготовляють елітний сир

12 листопада 2018, 15:15

Подружжя займається виробництвом близько десяти видів сиру

У селі Глушки на Черкащині на козячій фермі виготовляють елітні види сиру. Сімейний кооператив працює трохи більше року, але його продукція вже має постійних клієнтів.

На фермі подружжя Чаленко живе 150 кіз, які щодня дають більше 100 літрів молока. З одного відра козячого молока, як каже господиня ферми, можна приготувати близько кілограма сиру. Подружжя виготовляє близько десяти видів сиру. Тут можна купити рикотту, пепероні, бринзу та інші сирні делікатеси.

Як розповідає саме подружжя, починався сімейний бізнес з п'яти подарованих кіз і мрії про велику ферму. Спочатку варили звичайний сир, який почали продавати. Пізніше подружжя освоїло технології приготування елітних видів сирів.

Місцеві жителі радіють розвитку сімейного кооперативу, адже у них тепер з'явилася можливість заробляти. А подружжя Чаленко планує найближчим часом відкрити справжню сироварню, щоб їх продукцією могли ласувати якомога більше українців.

Нагадаємо
в Чернівцях сировари приготували найбільшу в Україні головку пармезану. Дляприготуваннясирузнадобилосяпівторитоннимолока.

Реклама

ТакожмиписалипромешканкуХерсонськоїобласті,якавиробляє екзотичні види сирів у себе вдома

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Loading...