Чемпіон світу з шахів помилився в запису ходу

18 Листопада 2016, 14:04

Карлсен в п'ятій партії матчу за шахову корону з Карякіним помилився в запису ходу

<p style="text-align: justify;">Через своєї помилки Магнус Карлсен ледь не програв білими фігурами. фото AFP</p>
Через своєї помилки Магнус Карлсен ледь не програв білими фігурами. фото AFP

Норвезький гросмейстер Магнус Карлсен повідомив, що під час п'ятої партії матчу за світову шахову корону проти представляє Росії Сергія Карякіна, який проходить в Нью-Йорку, припустився помилки в запису ходів.

"У якийсь момент я помітив, що у мене залишилося більше часу, ніж я думав. Я думав, що записав 39-й хід, але з'ясувалося, що помилився. Через це я зробив грубу помилку, зробив неправильний хід. Мені просто пощастило, що я не програв через це партію", – сказав Карлсен.

Всі п'ять партій, зіграних до поточного моменту, завершилися внічию. У вівторок в ході п'ятої партії Карякін, який грав чорними, деякий час володів ініціативою, проте реалізувати її не зміг. Опоненти погодилися на нічию після 51-го ходу.

Шоста партія пройде 18 листопада. Карякін гратиме білими.

Ви зараз переглядаєте новину "Чемпіон світу з шахів помилився в запису ходу". Інші Інші новину спорту дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

РСпорт

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...