Без консервантів і нітратів: в Україні стає популярною органічна їжа

15 Вересня 2018, 23:50

В середньому органічні продукти на 20% дорожче звичайних


Центр столиці в ароматах соковитого запеченого поросяти, різноманітної випічки, овочів і фруктів. Все це – продукти без добавок і консервантів, запевняють кухарі. Виробників такої продукції підтримує держава – влаштовує ярмарки, на які з'їжджаються з усієї України.

"Певні продукти не завжди купиш в супермаркеті, а у мене немає часу, щоб спеціально їздити шукати їх, але намагаюся, звичайно, якщо є можливість, купувати органічну продукцію", – розповіла заступник міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева.

На таке "здорове" харчування потрібні чималі кошти. В середньому органічні продукти на 20% дорожче тих, які не мають спеціальної наклейки, по якій можна визначити, чи має продукт сертифікацію.
Органічні помідори коштують 60 гривень за кілограм, буханець хліба – 27 гривень.

Більшість опитаних киян правильно визначають органічні продукти. Однак, які товари насправді корисніше і якісніше, об'єктивно покажуть тільки лабораторні дослідження
.

Раніше сайт "Сегодня" писав, як навчитися любити здорові продукти.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали продукти, від яких худнуть всі. Вони також розповіли, які соки найкорисніші для здоров'я.

Ви зараз переглядаєте новину "Без консервантів і нітратів: в Україні стає популярною органічна їжа". Інші Новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...