Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

Як правильно обрати кефір – поради експерта

8 березня, 02:15

Неякісний кефір найчастіше готують з молочних відходів або порошкової суміші

Експерти з'ясовували, чи багато неякісного кефіру. В Україні все частіше підробляють кефір, що в нього додають. Щоб здешевити продукцію, в неї додають: крейду, антібіотіки, грибки.

Неякісний кефір найчастіше готують з молочних відходів або порошкової суміші.

Перше, на що потрібно звернути увагу під час покупки кефіру, це термін придатності, чим він менший, тим більше там життєздатних мікорганізмов, які корисні для нашого кишечника, травлення. Друге, з якого саме молочного продукту виготовлений цей кефір. Серед основних компонентів – коров'яче молоко і молочно кислі бактерії. Саме вони викликають бродіння і дають напою корисні властивості.

Реклама

Та підробляти кефір в Україні невигідно, кажуть в союзі споживачів.

В тренді
Зеленський посилив юристами групу з реінтеграції окупованих територій

"Це кисломолочний продукт, який ніхто не буде фальсифікувати. Його навіть зараз ніхто не фальсифікує, тим паче у нас виробництво кефіру належить 5 виробникам максимум, але це ті ж великі виробники", – каже Владислава Миронова, голова ГО "Громадський контроль захисту прав споживачів".

Раніше повідомлялося, що обсяг фальсифікованої молочної продукції в Україні досягає 30%, що негативно впливає на рентабельність виробництва молока.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні скорочується виробництво молока – в країні падає поголів'я худоби. А виробництво яєць, як і поголів'я птиці, навпаки, зростає.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Loading...