У цьому році в Україні чималий урожай волоських горіхів . Їх охоче продають за кордоном, а перекупники на місцевих ринках за урожай б'ються .
Так , в Кременчуці роми кулаками ділили клієнтів і товар , оскільки бажаючих здавати горіхи – небагато. Ціна на них нижче , ніж у минулому році . Дванадцять гривень – за кілограм цілих , 100 гривень – за лущені .
Деякі вирішують не чекати подорожчання , бо продукт пропадає , інші – сподіваються , що через місяць – два горіхи все – таки виростуть в ціні і розраховують відправитися на ринок напередодні Різдва .
Перекупники радять здавати горіхи цілими , оскільки лущені швидко набирають вологу і чорніють , відповідно і дешевшають .
Раніше ми писали, чим корисні волоські горіхи.
А на Буковині українець Сафрон Фарфуляк вирощує саджанці, щоб кожен бажаючий зміг посадити вдома хороший горіх.Разом з вченими прищеплює дерева за новими для України технологіями і вірить – незабаром горіхових садів побільшає .