Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Зробити стартовою
26,59
29,81
РУС

Мандарин на піку продажів: як вибрати правильний фрукт

Якщо мандарин соковитий на вигляд, але після натискання – довго залишається вм'ятина, напевно, він перемерзлий

Традиційний зимовий фрукт – мандарин – на піку продажів. Цитрусові – прекрасне джерело вітамінів. Але вибрати правильний мандарин не так просто.

 Продавчиня Світлана ділиться секретом вибору мандаринів.

"Мандарин, щоб був хорошим і соковитим, має бути легким. Ось береш його в руки – один твердіший, важчий. А другий – легенький. Він солодкий", – говорить Світлана Дащинска.

Ці фрукти приїхали з Грузії. Коштує кіло таких фруктів 30 гривень.

Перше, на що потрібно звернути увагу, щоб мандарин не була липкий. Якщо він липкий – це може означати, що його обробляли хімікатами.

До таких маніпуляцій перевізники вдаються, щоб якомога менше втратити на транспортуванні.

Якщо мандарин соковитий на вигляд, але після натискання – довго залишається вм'ятина, напевно, він перемерзлий.

Такі плоди краще не вживати, зазначає дієтолог. Адже перемерзлий цитрусовий втрачає майже всі корисні властивості.

Але найголовніше правило – мити мандарини перед їжею. Шкірка може містити небезпечні мікроорганізми.

"На поверхні може бути набір збудників бактеріальних, вірусних, грибкових інфекцій. Глистових-паразитарних інвазій з рук тієї людини, яка чіпала цей мандарин перед вами", – говорить дієтолог Борис Скачко.

Мандарин – прекрасне джерело вітаміну C, переконує дієтолог. Однак споживати цей фрукт варто не більше двох-трьох штук в день. Інакше можливе загострення шлункових захворювань.

Раніше медики розповіли, кому необхідно їсти мандарини.

Мало, хто знає, що мандарини вміщають в собі безліч унікальних речовин, за рахунок чого мають цілющі властивості. Дієтологи рекомендують якомога частіше їсти мандарини, тому адже в них є: каротин, аскорбінова кислота, вітамін С, В6, кальцій, магній, залізо, мідь, калій, фосфор та інші корисні мікроелементи. До того ж, в 100 грамах мандаринів всього 53 калорії. Хоча також потрібно пам'ятати, які мандарини не можна їсти.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новину " Мандарин на піку продажів: як вибрати правильний фрукт". Інші Новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Орфографічна помилка в тексті:
Послати повідомлення про помилку автору?
Повідомлення повинно містити не більше 250 символів
Виділіть некоректний текст мишкою
Дякуємо! Повідомлення відправлено.