Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Зробити стартовою
27,26
31,04
РУС

Небезпечна риба: любителям риболовлі пояснили, як не отруїтися уловом

Спійману рибу краще готувати відразу після риболовлі, а покупну – перевіряти на якість

Небезпечна риба: любителям риболовлі пояснили, як не отруїтися уловом Україна Спійману рибу краще готувати відразу після риболовлі, а покупну - перевіряти на якість

УбільшніжсотніводоймУкраїниспівробітникамиМОЗбуливиявленінебезпечнімікробиінавітькишковапаличка.Фахівціпояснилижурналістам"Сегодня",чи безпечнарибазнашихрічокіякправильноїїготувати,щобне опинитисяналікарняному ліжку.

Так,СергійТонконоженко,якийзаймаєтьсяриболовлеюздитячихроків,зізнався,щовудитьнаспеціальнихводоймах,якізнаходятьсяпідопікоюпрофесіоналів
.

"В речках, в природных водоемах я очень давно не ловил. Загрязнение это уже есть, не только отходы жизнедеятельности. Это химические отходы, другие, которые рыба потом потребляет с тем же илом", – рассказал он.

Усвоючергу,експертстверджує,щоособливосхильна дорічковихінфекцій,паразитівіглистіврибасімействакоропових.

"От речной рыбы не провяленной, не просоленной может быть ботулизм, если есть такая опасность. Или глистные заболевания", – рассказала Елена Сидоренко, эксперт пищевых технологий.

Прицьомувізуальновизначити,чи безпечнариба-неможливо,аосьвідчутинасобі-запросто.Доситьповечеряти,наприклад,зараженимкоропом,ітакеотруєнняможестатифатальним.Експертпояснила,якповиннавиглядатиякіснарибазмагазину.

"Глаза должны быть выпуклыми, жабры розовыми или ярко красными должны быть, плавники – не сломанными и не заветренными, абсолютно целыми, чешуя должна плотно прилегать к рыбе", – подчеркнула Сидоренко.

Такожвонадодає,щоповністювідмовлятисявідрічковоїрибине варто,оскількивонабагатабілкомівітамінамигрупиAіD,аправильнатермічна обробкаможевбитиінфекцію.

"Рыбу порезать, толщина где-то приблизительно сантиметр, этого будет достаточно. Проварить рыбу минут 20, не меньше, или прожарить 25 минут на умеренном огне с закрытой крышкой", – советует эксперт.

Крімтого,ОленаСидоренкозазначає,щоготуватирибувартовідразужпіслявилову,авразіпокупкирічкової рибивмагазині-проситидокументи,якіпідтверджуютьїїякість та походження.

Нагадаємо, 5 червня в Запоріжжі була зареєстрована перша у цьому році смерть від ботулізму помер62-річнийпенсіонер,якийнапередодніївв'яленурибу.

Такожмиписалипро те,щоМіжнароднийкомітет Червоного хреста передав Україні вакцини проти правці і ботулізму. Раніше програма розвитку ООН надала МОЗ України сиворотку проти ботулізму, вартістю в 2,5 мільйона гривень.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Ви зараз переглядаєте новину " Небезпечна риба: любителям риболовлі пояснили, як не отруїтися уловом". Інші Новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Орфографічна помилка в тексті:
Послати повідомлення про помилку автору?
Повідомлення повинно містити не більше 250 символів
Виділіть некоректний текст мишкою
Дякуємо! Повідомлення відправлено.
Загрузка...