Пластмасові яйця, синтетичний рис: яка їжа буде в майбутньому

4 Грудня 2017, 04:52

Вже зараз на полицях магазинів складно зустріти те, чого не торкнулася рука хіміка або біолога


Пластмасові яйця, синтетичний рис, штучне м'ясо – звучить не дуже апетитно. Але через якихось 6 років, коли людей буде вісім мільярдів, спробуйте від цього відмовитися. Адже їжі не вистачатиме, попереджають вчені.

Вже зараз на полицях магазинів складно зустріти те, чого не торкнулася рука хіміка або біолога. Щось небезпечне, щось просто шкідливе, а дію ГМО, наприклад, досі не досліджували до кінця.

М'ясо, вирощене в пробірці, а вірніше, в біореакторі, – вже їдять. А це – штучні яйця. Вони теж не були в курці, але зовні майже не відрізняються від натуральних. Їх масово виробляють в Китаї. Пластмасовий рис. Так. Для його виробництва не потрібні залиті водою поля. На справжній він на смак схожий не сильно. Але вже масово надходить до продажу. І, нарешті, зовсім вже не справжнє м'ясо. Його не виростили, а прямо синтезували з невідомих хімічних елементів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Кількість людства на планеті стрімко зростає. 1927 року людей було всього лише 2 мільярди. Сьогодні, через 90 років, нас сім з половиною мільярдів. Тільки за останній тиждень приріст населення Землі становив майже два мільйони осіб. І їжі вже давно на всіх не вистачає.

За даними ООН, 11 відсотків населення Землі голодує. Це 815 мільйонів осіб. Ці люди гинуть. В Україні до голоду справа не дійшла, але, судячи з цифр, і ми досхочу не їмо.

Але справа не тільки в кількості. Практично зникли натуральні продукти. Ми харчуємося замінниками.

Йогурт зі смаком полуниці. Це не означає, що там є полуниця. Це означає, що смак полуниці доданий. Хімічний компонент, який моделює смак полуниці.

Іноді справа доходить до того, що нас просто труять. Натуральний продукт повсюдно замінюється недорогим хімічним. Насамперед це стосується їжі тваринного походження – м'яса, молока, масел. Через засилля псевдоковбаси на прилавках магазинів, люди йдуть до радикальних анти м’ясних рухів. Таких, наприклад, як сироїдіння.

Сироїдіння – це відмова від їжі, яка оброблена термічно понад сорока два з половиною градуси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сироїди не їдять традиційний сир, тому що він тваринного походження. М'яса вони не визнають. Вони не обробляють їжу високою температурою – і це економить енергоресурси. Здавалося б – ось він вихід. Менше витрат на виробництво їжі – більше їжі. Не згодні лікарі. Не тільки з сироїдами, а й з вегетаріанцями, веганами і іншими любителями трави і рослинної їжі.

З рослинною їжею теж не все однозначно. Щоб змінити овоч, беруть його ДНК (вихідний код), видаляють один з ланцюжків і вставляють інший. І звичний огірок перетворюється на щось інше.

Неймовірна користь від роботи генних інженерів практично нівелюється скептиками від медицини і консерваторів від харчопрому. Їх головний меседж – невідомо що з нами буде через 10 років від впливу ГМО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Медики, звісно, чинитимуть опір. І активісти захисту споживача – теж. Але вони можуть виграти якісь битви, а війну поступово програють. І напханий антибіотиками генномодифікований бройлер, якого виростили за 48 днів замість належних шести місяців, може незабаром з'явитися меншим злом.

Раніше ми писали про те, як їжа, яку ми їмо, впливає на наш організм.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі з'ясували, що чорний чай сприяє зниженню ваги і підтримці здорової мікрофлори кишківника, а також повідомляли, які смачні напої очищають організм від шлаків і токсинів. Тому лікарі радять хоча б один раз на тиждень-два влаштовувати розвантажувально-питний день.

Крім того, сайт "Сегодня" розповів про 15 продуктів, які знижують вагу і омолоджують тіло.

Ви зараз переглядаєте новину "Пластмасові яйця, синтетичний рис: яка їжа буде в майбутньому". Інші Новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...