Продуктовий ажіотаж триває

26 Лютого 2015, 21:40

На очах порожніють полиці супермаркетів


Українці змітають з полиць магазинів муку, цукор, олію та крупи. У деяких супермаркетах навіть ввели обмеження – продають по кілька кілограмів в одні руки. І це тільки підігріває паніку. События також вирушили з ревізією.

Не більше 10 кілограмів цукру в одні руки продають у рівненських супермаркетах. Вже другий день містяни змітають його з полиць. Ще гребуть борошно, макарони та крупи. На ці продукти обмежень немає. Причина продуктової паніки – страх. Бояться люди завтрашніх цін.

"Борошно, цукор і олію. Цибулю взяла на пару днів. Ну цукру взяла на 2 тижні. Борошна на місяць, солі", – каже рівнянка Любов Петрушко.

"Ціни ростуть щодня. Цукор дорогий. На ринок пішла – 16 кг, а тут 11,22. Чому б не взяти, у мене 4 онуків. Треба чаю зробити, як думаєте", – каже рівнянка Любов.

На очах порожніють і полиці сумських супермаркетів. Гречку, рис, пшоно розгрібають – дочиста. А в магазинах переклеюють цінники.

"Учора пішли, там вже нічого немає. Ціни дуже піднялися і надалі підніматимуть, пів-пенсії на рибу. По четвергах рибний день, вчора підняли ціну", – кажуть покупці.

Дорожчають продукти і в столичних магазинах. Чим більший попит, тим вищі ціни.

"На цьому наживаються лише супермаркети, власники. Тому що немає підстав цукру на 40% вирости. Набирати мішками крупи, макарони я не вважаю доцільним", – каже мешканець Києва Роман Павлишин.

Але багато людей саме так і роблять. Набирають – мішками. І не розуміють: те, що не з'їла інфляція, з'їдять комахи.

"Коли вологість у тій кімнаті або на кухні, де ми зберігаємо борошно, дуже велика, у борошні з'являться дуже запросто і комахи, і бактерії, які дуже шкідливі для здоров'я", – говорить харчовий технолог Діно Дап Борго.

На відміну від магазинів – на заправках порожньо. Бензин бере нову висоту. За 95-й уже просять 29 гривень.

Працівники заправок міняють цінники по 3 рази за день.

"Долар, кажуть, буде 55. Чекаємо бензину по 55. Потім всі поставимо автомобілі, будемо на велосипедах їздити", – каже працівник заправки Сергій.

Поки ж пересідають на громадський транспорт. Проїзд хоч і подорожчав, але все одно по кишені б'є менше.

Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "События" на каналі "Україна" за 26.02.2015 19:00.

Ви зараз переглядаєте новину "Продуктовий ажіотаж триває". Інші Новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

События

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...