На українських ринках ціна цукру , яка зазвичай підскакує в сезон консервації , в цьому році несподівано залишилася незмінною .
За словами продавців , останнім часом ціна цукрового піску , якщо і змінювалася , то несуттєво : максимум – на гривню.
"На літо завжди дорожчає , тому що заготовки " , – кажуть вони.
Тим часом , мешканка Івано – Франківська зізналася , що для приготування абрикосового варення за рецептом одеської знайомої , їй не доведеться наносити серйозної шкоди сімейному бюджету – Надія купує абрикоси і цукор , причому за 900 грамів піску з неї беруть 15 гривень .
"Повинен бути один кілограм абрикосів , один кілограм цукру . Додаємо півсклянки води і будемо варити до кипіння " , – розповіла вона.
За підрахунками дівчини , варення на зиму обійдеться в невелику суму .
"15 гривень за кілограм – це , насправді , не так вже й багато . Тобто , кожен , у кого є свіжі ягоди – фрукти , може дозволити собі приготувати якесь варення " , – впевнена мешканка Івано – Франківська Надія Черниш.
"На даний момент ціна цукру становить близько 14 гривень за кілограм . На майбутнє ми не прогнозуємо подорожчання цього товару " , – заявила Оксана Храмогіна , керуючий магазином в Києві.
"Цукор , як і інші сільськогосподарські культури , вони дуже тісно прив'язані до фактору сезонності . У минулому році на ринку України спостерігалася така картина , коли через надвиробництво за два місяці у нас спостерігалося скорочення його цін на 25 % " , – зазначив Роман Палій , аналітик аграрного ринку.