Зробити стартовою
26,34
29,34
РУС

Українці з'їдають 180 тисяч тонн гречки за рік: чому крупа так популярна і як до неї ставляться в США і ЄС

Журналісти "Сегодня" провели гастрономічний аналіз

Українціз'їдаютьзарік180 тисячтоннгречки.Про цесвідчатьданідослідження,проведеногоукраїнськимимаркетологами.Журналісти"Сегодня"дізналися,вчому секретпопулярностіцієїкрупиіякїїправильно їсти.

ВУкраїнігречкуварять,запікаютьінавітьсмажать.Наприклад,киянкаОльгаготуєгречанукрупумінімумтрирази натиждень
.

"Как гарнир. И утром можно, и вечером. Я никогда не задумывалась, почему именно гречка. Наверное, потому что она вкусная", – говорит Ольга.

Прицьомугречанакрупане тількисмачна,алетакожпоживнаідоступна,пояснюєдієтологЛарисаБойченко.Втім,лікарпопереджає-не дивлячисьнавсюкористьгречки,їстиїїпотрібноправильно.

"Если мы употребляем гречку вечером – беды не будет. Но плохо будут всасываться витамины и микроэлементы. Не достаточно будет времени, чтобы израсходовать ту энергию, которую гречка нам даст", – говорит Бойченко.

Аосьамериканці,на відмінувідукраїнців,більшелюблятьрис.ГречанакрупавСША-справжняекзотика.Їїможнакупититількивросійськихмагазинах.КоштуєгречкавСША7доларів-приблизно183гривні-запівторакілограма.До речі, в Україні в травні гречка подешевшала на 8%.

"Мне по вкусу коричневый рис. Особенно с бобами. Это и дешево, и просто. Нужно только промыть рис, вскипятить воду – и готово", – рассказывает жительница Вашингтона Натали Нититгтон.

"Обожаю рис. Рис – это лучшая еда для меня, ничего не могу с этим поделать. А про гречку я слышал только раз в жизни, но никогда ее не пробовал – добавляет житель Вашингтона Вейн Бессен

УЄвропі,наприклад,вБрюсселівсупермаркетіможназнайтирис,вівсянкуіекзотичнеамериканськекіноа.Гречкивзвичайнихпродуктовихмагазинахнемає.Втім,багато європейціввзагалі неїдятькашіівіддаютьперевагукукурудзянимівівсяним пластівцям.

У тойжечас,лікарірадятьне захоплюватисяпластівцямишвидкогоприготування(навітьзгречки)-вониможутьпривестидо підвищеннярівняцукрувкрові.

Як повідомлялося, українці стали їсти більше риби.Прицьомуспоживанняморепродуктівірибивкраїнівсеоднозалишаєтьсязначнонижченорми,рекомендованої Всесвітньоюасоціацієюздоров'я.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новину " Українці з'їдають 180 тисяч тонн гречки за рік: чому крупа так популярна і як до неї ставляться в США і ЄС". Інші Новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Орфографічна помилка в тексті:
Послати повідомлення про помилку автору?
Повідомлення повинно містити не більше 250 символів
Виділіть некоректний текст мишкою
Дякуємо! Повідомлення відправлено.
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь